Sport

Scandal la sfârșitul finalei Conference League! Fanii s-au răzbunat pe jucători după Olympiakos – Fiorentina

Fiorentina a pierdut finala Conference League în fața lui Olympiakos, iar fanii au cedat nervos la finalul partidei și s-au războit cu proprii jucători.
30.05.2024 | 10:02
Fiorentina a pierdut finala Conference League în fața lui Olympiakos, iar fanii au cedat nervos la finalul partidei și s-au războit cu proprii jucători. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

După ce anul trecut au fost învinși de West Ham United cu un gol în minutul 90, de această italienii au pierdut în fața lui Olympiakos, scor 0-1, după ce elenii au marcat în minutul 116.

După încă o finală Conference League pierdută, fanii Fiorentinei au cedat

Ultimul fluier al arbitrului portughez Artur Soares Dias din finala Conference League, care a consfințit succesul în premieră al lui Olympiakos într-o cupă europeană, a adus cu sine frustrarea în tabăra fanilor Fiorentinei.

ADVERTISEMENT

Nefericiți pentru al doilea an consecutiv la încheierea finalei celei de-a treia competiții europene, suporterii nu au mai îndurat și au dat drumul sentimentelor de furie. Iar cei pe care s-au răzbunat au fost chiar proprii jucători.

După ce au cântat fără oprire tot meciul, ultrașii veniți de la Florența au avut o reacție de furie în momentul în care elevii lui Vincenzo Italiano au venit la final să-i aplaude pentru devotamentul lor.

ADVERTISEMENT

Fanii au început să-i înjure pe jucători, să arunce cu scaune și sticle în teren și chiar au forțat intrarea pe gazon. Fotbaliștii nu s-au putut apropia prea mult de peluză, ei rămânând undeva la marginea careului de 16 metri.

Gestul suporterilor italieni în timpul festivității de premiere

Suporterii lui Olympiakos au pus și ei sare pe rana deschisă a italienilor și pentru câteva momente s-au oprit din sărbătoarea câștigării în premieră a unui trofeu european și au scandat ironic ”Ciao, ciao, ciao!”

ADVERTISEMENT

După o perioadă petrecută în fața galeriei, jucătorii Fiorentinei s-au îndreptat către podiumul de premiere pentru a-și primi medaliile de argint. Doar cei doi căpitani ai echipei, Cristiano Biraghi și Nikola Milenkovic, au rămas tăcuți în fața peluzei.

După ce și-au vărsat amarul pe jucători, suporterii Fiorentinei au decis să părăsească în bloc stadionul din Atena pe care s-a jucat finala, înainte ca învingătoarea Olympiakos să primească trofeul.

ADVERTISEMENT

Eroul elenilor a fost fără doar și poate atacantul Ayoub El Kaabi, omul care a înscris singurul gol al finalei. Marocanul în vârstă de 30 de ani a făcut însă un întreg sezon european fantastic fiind golgheterul competiției cu 11 reușite.

ADVERTISEMENT