News

Scandal la slujba de Sfântul Andrei. Două femei au fost ridicate din biserică, de către jandarmi

Scandal la slujba de Sfântul Andrei, în Sibiu. Jandarmii au intervenit pentru a ridica două femei de pe scările Catedralei Mitropolitane.
30.11.2022 | 11:17
Scandal la slujba de Sfantul Andrei Doua femei au fost ridicate din biserica de catre jandarmi
Două femei au făcut scandal la slujba de Sfântul Andrei, în Sibiu. Jandarmii au intervenit. Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro
ADVERTISEMENT

Marți seara, în ajunul acestei mari sărbători, la Sibiu, a avut loc a unsprezecea prăznuire a Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Două femei au făcut scandal la slujba de Sfântul Andrei, în Sibiu. Jandarmii au intervenit

Evenimentul religios din urmă cu o zi a oferit un moment extrem de neplăcut pentru cei participanți la slujbă.

ADVERTISEMENT

Angajații Jandarmeriei au fost chemați să intervină la lăcașul de cult din centrul țării. Aceștia au ridicat două femei de pe scările Catedralei Mitropolitane din Sibiu, chiar în timpul slujbei dedicate sfântului ierarh Andrei.

Din informațiile furnizate de IJJ Sibiu aflăm că femeile au fost transportate la Spitalul de Psihiatrie din oraș.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii anunță că cele două femei au venit la biserică cu două icoane şi au strigat şi către credincioși și către forțele de ordine prezente.

”La data de 29 noiembrie, în jurul orei 19,30, echipajul de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică a intervenit în zona Catedralei Mitropolitane, întrucât două femei care participau la activităţile ocazionate de procesiunea cu Moaştele Sfântului Andrei Şaguna au început să se comporte nepotrivit momentului, tulburând liniştea publică prin strigăte.

ADVERTISEMENT

Având în vedere starea de agitaţie şi vorbirea incoerentă ale persoanelor, acestea au fost conduse de jandarmi la Spitalul de Psihiatrie pentru consult medical de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Sibiu, Floriana Picioiu, conform Agerpres.

Soborul de preoți şi credincioșii, procesiune cu icoana și moaștele Sfântului prin Sibiu

După acest incident nefericit, preoţii au scos din Catedrala Mitropolitană racla cu moaştele lui Andrei Şaguna şi au purtat-o prin zona centrală a Sibiului.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, racla cu moaştele lui Andrei Şaguna se află în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Conform Mitropoliei Ardealului, în soborul care s-a deplasat prin oraș s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, pr. prof. univ. dr. Daniel Buda, eclesiarhul Catedralei mitropolitane, protosinghelul Emilian Man, cadre didactice universitare, consilieri eparhiali, protopopi şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

ADVERTISEMENT