ADVERTISEMENT
News

Scandal la Spitalul Colțea, între medici și director: „Am văzut măștile doar la televizor”

Autor: Eduard Nicolae Popa | 16.03.2020 | 18:55
Scandal la Spitalul Colțea, între medici și director: „Am văzut măștile doar la televizor”
Scandal la Spitalul Colțea, între medici și director *foto: hepta.ro

Spitalul Colțea, aflat în inima Capitalei și în administrația Primăriei Municipiului București, este o clădire de patrimoniu care a fost renovată de câțiva ani și care completează lista obiectivelor turistice din București. Cu toate acestea, unitatea medicală pare să devină o definiție pentru expresia „afară-i vopsit gardul și înăuntru-i leopardul”. În urmă cu mai bine de trei ani, Marian Stamate, medic primar ORL, a explicat cum a reușit să se electrocuteze, pentru a doua oară, cu un bisturiu electric. Acum același medic a ieșit în față și a povestit despre faptul că măsurile care au fost anunțate la Spitalul Colțea, în pragul pandemiei de coronavirus, nu există.

ADVERTISEMENT

Scandal la Spitalul Colțea, în prag de pandemie de coronavirus

Medicul Marian Stamate s-a arătat indignat de faptul că nu există echipament special de protecție pentru el și colegii săi, în pragul pandemiei de coronavirus. Stamate a zis că „am văzut măștile și echipamentele de protecție doar de la televizor”.

Declarația lui Stamate a fost dată pe Digi 24, iar după ce aceasta și-a făcut plângerile, în direct a intrat doctorul Mircea Lupușoru, managerul spitalului, care a anunțat că la Colțea „există tot ce trebuie” și că „nu înțeleg de ce colegul a făcut aceste afirmații”.

ADVERTISEMENT

Medicul Stamate a revenit înapoi în direct, după ce directorul de la Colțea a anunțat că spitalul ae 30 de mii de măști, 400 de combinezoane și 100 de ochelari de protecție. A urmat apoi următoarea discuție între cele două persoane:

„Dr. Lupușoru: Avem 30 de mii de măști, 400 de combinezoane, 100 de ochelari de protecție.
Dr Stamate: Nu avem materiale. N-avem nimic. Pe afară e vopsit gardul și înauntru leopardul. Nu puteți să spuneți că ceea ce spun eu oamenilor e fake news, e o calomnie. Dumneavoastră aveți o funcție politică de apărat și mențineți o direcție politică.
Dr Lupușoru: Nu înțeleg de ce faceți afirmațiile astea. Eu știu că există materiale. Avem tot ce ne trebuie. Există toate echipamentele necesare. Vă aștept acum la spital. Sunt aici.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă a intervenit și realizatorul emisiunii, Marius Pancu, cel care a cerut să fie trimisă la Colțea și o echipă a celor de la Digi 24, invitație acceptată de managerul spitalului. Rămâne însă să vedem dacă va mai ajunge un car de transmisiune la cel mai vechi spital din București.

Spitalul Colțea ar putea fi folosit pentru Covid-19

După decretarea stării de urgență și intrarea în scenariul 3 de epidemie, toate spitalele din Capitală vor putea fi folosite pentru gestionarea crizei produse de virusul covid-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă țara noastră va avea soarta Italiei sau Spaniei și vor începe să apară tot mai multe cazuri grave din cauza coronavirus, atunci și Spitalul Colțea ar putea fi transformat într-o unitate medicală folosită exclusiv pentru stăvilirea pandemiei de covid-19. Deocamdată, această soartă a avut-o numai spitalul Colentina, unul dintre cele mai mari din țară.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!