News

Scandal la Spitalul Colțea, între medici și director: „Am văzut măștile doar la televizor”

16.03.2020 | 18:55
Scandal la Spitalul Coltea intre medici si director Am vazut mastile doar la televizor
Scandal la Spitalul Colțea, între medici și director *foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Spitalul Colțea, aflat în inima Capitalei și în administrația Primăriei Municipiului București, este o clădire de patrimoniu care a fost renovată de câțiva ani și care completează lista obiectivelor turistice din București. Cu toate acestea, unitatea medicală pare să devină o definiție pentru expresia „afară-i vopsit gardul și înăuntru-i leopardul”. În urmă cu mai bine de trei ani, Marian Stamate, medic primar ORL, a explicat cum a reușit să se electrocuteze, pentru a doua oară, cu un bisturiu electric. Acum același medic a ieșit în față și a povestit despre faptul că măsurile care au fost anunțate la Spitalul Colțea, în pragul pandemiei de coronavirus, nu există.

Scandal la Spitalul Colțea, în prag de pandemie de coronavirus

Medicul Marian Stamate s-a arătat indignat de faptul că nu există echipament special de protecție pentru el și colegii săi, în pragul pandemiei de coronavirus. Stamate a zis că „am văzut măștile și echipamentele de protecție doar de la televizor”.

ADVERTISEMENT

Declarația lui Stamate a fost dată pe Digi 24, iar după ce aceasta și-a făcut plângerile, în direct a intrat doctorul Mircea Lupușoru, managerul spitalului, care a anunțat că la Colțea „există tot ce trebuie” și că „nu înțeleg de ce colegul a făcut aceste afirmații”.

Medicul Stamate a revenit înapoi în direct, după ce directorul de la Colțea a anunțat că spitalul ae 30 de mii de măști, 400 de combinezoane și 100 de ochelari de protecție. A urmat apoi următoarea discuție între cele două persoane:

ADVERTISEMENT

„Dr. Lupușoru: Avem 30 de mii de măști, 400 de combinezoane, 100 de ochelari de protecție.
Dr Stamate: Nu avem materiale. N-avem nimic. Pe afară e vopsit gardul și înauntru leopardul. Nu puteți să spuneți că ceea ce spun eu oamenilor e fake news, e o calomnie. Dumneavoastră aveți o funcție politică de apărat și mențineți o direcție politică.
Dr Lupușoru: Nu înțeleg de ce faceți afirmațiile astea. Eu știu că există materiale. Avem tot ce ne trebuie. Există toate echipamentele necesare. Vă aștept acum la spital. Sunt aici.

În cele din urmă a intervenit și realizatorul emisiunii, Marius Pancu, cel care a cerut să fie trimisă la Colțea și o echipă a celor de la Digi 24, invitație acceptată de managerul spitalului. Rămâne însă să vedem dacă va mai ajunge un car de transmisiune la cel mai vechi spital din București.

ADVERTISEMENT

Spitalul Colțea ar putea fi folosit pentru Covid-19

După decretarea stării de urgență și intrarea în scenariul 3 de epidemie, toate spitalele din Capitală vor putea fi folosite pentru gestionarea crizei produse de virusul covid-19.

Astfel, dacă țara noastră va avea soarta Italiei sau Spaniei și vor începe să apară tot mai multe cazuri grave din cauza coronavirus, atunci și Spitalul Colțea ar putea fi transformat într-o unitate medicală folosită exclusiv pentru stăvilirea pandemiei de covid-19. Deocamdată, această soartă a avut-o numai spitalul Colentina, unul dintre cele mai mari din țară.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni