News

Scandal la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. Medici acuzaţi că întreţin relaţii intime în secţia ATI, lângă bolnavii de COVID

20.11.2020 | 23:50
Scandal la Spitalul Judetean TarguJiu Medici acuzati ca intretin relatii intime in sectia ATI langa bolnavii de COVID
ADVERTISEMENT

Un nou scandal a izbucnit la Spitalul de Județean de Urgență Târgu-Jiu, unde are loc o cercetare disciplinară a cadrelor medicale, realizată de Consiliul etic, pentru întreținerea de relații intime chiar la secția ATI, lângă bolnavii de Covid-19.

E vorba de o asistentă și un medic rezident, acuzați că au făcut sex în incinta instituției sanitare. Totul a ieșit la iveală după o sesizare anonimă trimisă conducerii unității medicale, dar și Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, acuzațiile ajung până la nerespectarea normelor și regulilor împotriva răspândirii SARS – CoV – 2, asistenta a fost depistată pozitiv și a stat în aceeași încăpere cu medicul, iar acesta nu a intrat în izolare.

Scandal la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, după ce cadrele medicale au întreținut relații intime la ATI, lângă pacienții infectați cu Covid-19

„În perioada 19 – 26.10, acesta (medicul rezident – n.r.), deşi însurat, a petrecut cu colega noastră, (…), asistentă recunoscută pentru aventuri, inclusiv cu unul dintre directorii spitalului. Problema este că, colega noastră, în perioada respectivă, a fost depistată pozitiv la testul rapid din 19 şi testul PCR din 23.10.2020.

ADVERTISEMENT

Şi acum vine partea cea mai gravă: În data de 26.10.2020, deşi doctorul (…) a stat în aceeaşi cameră la un hotel de lângă spitalul nostru (…), a venit la serviciu, în cadrul secţiei ATI, fără să intre în izolare, reuşind să se înregistreze, în această perioadă, cât şi premergătoare, foarte multe cazuri de pozitivaţi din rândul colegilor noştri”, se arată în sesizarea respectivă, scrie Adevărul.

Totodată, se aduc acuzații grave cu privire la întreținerea de relații intime în incinta secției de Anestezie și Terapie Intensivă:„a transformat secţia ATI şi Covid într-un adevărat bordel, în sensul că, în loc să stea lângă săracii pacienţi, aceştia se închid ore şi nopţi întregi în cabinet, unde întreţin raporturi sexuale şi chefuiesc“. 

ADVERTISEMENT

Nu este singurul scandal recent la Spitalul de Județean de Urgență Târgu-Jiu. În această lună, una dintre cadrele medicale a adus acuzații grave modului în care a fost tratată la respectiva instituție sanitară, după ce a ajuns pacientă, infectată cu SARS – CoV – 2.

Femeia a mai adăugat și că igiena este precară, iar ventilația nu este corespunzătoare. În plus, la sfârșitul lunii octombrie, trei cadre medicale infectate cu coronavirul au fugit din respectivul spital. Ele au fost găsite de oamenii legii la domiciliile lor din Târgu-Jiu și li s-a întocmit dosare penale.

ADVERTISEMENT

Cele 3 doctorițe aveau vârste cuprinse între 31 și 55 de ani și faptele lor au demarat o anchetă internă în cadrul unității medicale.

ADVERTISEMENT
Tags: