Sporturi

Scandal la TVR! Un comentator a fost “interzis” de conducere! De la ce a pornit totul

13.10.2018 | 18:59
Scandal la TVR, un comentator a fost "interzis" de conducere!

Conducerea TVR și-a privat telespectatorii de un comentariu de specialitate obişnuit la Naționalele de gimnastică artistică. Conform gsp.ro, specialista în gimnastică a TVR, Alina Alexoi nu a mai primit “verde” pentru a comenta competiția. Și asta nu e tot. Conducerea televiziunii naționale a anunțat-o pe comentatoare că nu va merge nici la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Doha (25 octombrie – 3 noiembrie), competiție care este transmisă în direct de TVR 2. Cea care o înlocuiește pe Alina Alexoi în ceea ce privește comentariul de la Naționalele de Gimnastică este Monica Bucur, angajată a redacției sport.

Surprinzător este că TVR-ul chiar a prefațat aceste campionat cu declarații ale Alinei Alexoi. Vineri, 12 octombrie 2018, pe site-ul tvr apărea un material în care specialista în gimnastică a postului îndemna telespectarorii să urmărească competiția. „Campionatul Naţional este încă o etapă de testare a sportivilor în regim de concurs cu public, arbitri şi note înainte de mondialele de la Doha. Încă se mai pot stabili echipele, iar antrenorii vor fi atenţi la evoluţiile sportivilor. Este o ocazie pentru telespectatorii TVR 2 să îi revadă pe Denisa Golgota, Marian Drăgulescu şi Andrei Muntean, singurii gimnaşti care au obţinut medalii pentru România. Vom urmări şi evoluţia junioarelor, generaţia următorului ciclu olimpic, printre care Elena Stănciulescu, gimnasta care a luat medalie la europenele de la Glasgow” declara Alina Alexoi, în comunicatul TVR-ului.

Alina Alexoi a criticat conducerea în direct în timpul Europenelor de Gimnastică de la Glasgow

Se pare însă că Alinei Alexoi i se trage de la răbufnirea avută la Europenele de Gimnastică de la Glasgow. Atunci Alina Alexoi și-a spus nemulțumirea în direct. “Vreau să știe toată lumea: comentez la telefon. Aș vrea să știu unde e greșeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greșit sau nu. Nu e deloc ușor, e frustrant, oamenii e bine să știe adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aș vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorțit. E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căști la monitor și eu sunt pe telefon. Mi-a amorțit urechea. Nu mai am mâini să caut informații, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu.” a spus comentatoarea în timpul transmisiunii.

După acea ieșire, conducerea postului public a anunțat că problemele de fapt nu existaseră. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv.” se arăta în comunicat.