Sport

Scandal la U19. Episod incredibil petrecut în cantonamentul României între meciurile cu Cipru

11.09.2018 | 17:07
Scandal la U19 Episod incredibil petrecut in cantonamentul Romaniei intre meciurile cu Cipru

România U19 a câștigat și cel de-al doilea meci amical disputat împotriva reprezentativei similare din Cipru, scor 1-0, partida având loc la Centrul Național de Fotbal Buftea.

Din lotul echipei lui Daniel Oprescu a lipsit însă un jucător, care s-a aflat pe foaia de joc la primul amical, câștigat cu 2-1. Este vorba despre portarul Ștefan Târnovanu, de la Poli Iași, iar Gazeta Sporturilor a aflat motivul absenței sale.

Scandal la U19. Ce a făcut Ștefan Târnovanu

Conform sursei citate, Târnovanu i-ar fi fotografiat cardul bancar celuilalt portar din lot, Ionuț Cristea, de la Gaz Metan, și a făcut mai multe cumpărături online în zilele libere dintre cele două partide. Familia portarului de la Mediaș a primit însă notificări de la bancă despre tranzacțiile în cauză, iar în urma unei discuții cu el s-a aflat că de fapt Târnovanu a făcut cumpărăturile fără ca el să știe.

Selecționerul l-a exclus din lot pe portarul lui Poli Iași imediat după aflarea acestei vești și l-a convocat în locul său pe David Duțu, de la Popești-Leordeni. Interesant este că nici Flavius Stoican nu-l mai primește la antrenamentele echipei sale până când situația va fi clarificată.

Cristea a fost integralist în cel de-al doilea meci jucat împotriva Ciprului, la fel cum se întâmplase și în prima partidă.

Ne pregătim pentru preliminariile EURO U19

Pe lângă jucători de la FCSB, Viitorul și Dinamo, România U19 are în lot și fotbaliști de la Groningen, Genk și Real Madrid! Cu Vladimir Screciu ne-am obișnuit deja de pe vremea când evolua în Liga 1 Betano pentru U Craiova. În schimb, Antonio Manolache (Groningen) și Alexandru Țîrlea (Real Madrid) sunt doi fotbaliști necunoscuți pasionaților de fotbal din România. Alexandru Țîrlea este născut în anul 2000 și în luna martie a împlinit vârsta de 20 de ani. Evoluează pentru echipa U19 de la Real Madrid, club la care activează deja de peste opt ani. Are dublă cetățenie și poate evolua atât ca fundaș dreapta, cât și ca mijlocaș ofensiv dreapta.

Reprezentativa U19 va juca în toamna acestui an calificările Campionatului European dedicat juniorilor Under 19, care se va desfășura în Armenia în vara anului 2019. România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar. Turneul de calificare va fi găzduit de Bulgaria și se va desfășura în perioada 14-20 noiembrie, conform următorului program:

14 noiembrie 2018: Bulgaria – România

17 noiembrie 2018: Grecia – România

20 noiembrie 2018: România – Gibraltar

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Portugalia și Germania. Turul de Elită se va disputa în primăvara anului 2019.

La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 7 grupe, alături de țara gazdă, Armenia, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în iunie 2019.