News

Scandal la un centru de vaccinare din Craiova. Un subofițer le-ar fi cerut oamenilor să îi cumpere votcă

Scandal de proporții la un centru de vaccinare din Craiova. Un subofițer, acuzat că le-ar fi cerut oamenilor să îi cumpere votcă
19.05.2021 | 09:55
Scandal la un centru de vaccinare din Craiova Un subofiter lear fi cerut oamenilor sa ii cumpere votca
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc la Brigada Multinaţională Sud-Est UM 01083. Autoritățile au construit un centru de vaccinare în locația respectivă.

Totul a ieșit la iveală după ce o femeie a sunat la 112. Ea a reclamat că paznicul de la intrare le cere oamenilor să-i cumpere votcă.

ADVERTISEMENT

Scandal la un centru de vaccinare din Craiova. Un subofițer le-ar fi cerut oamenilor să îi cumpere votcă

Poliția a fost solicitată să intervină, după ce o femeie a reclamat că subofițerul care activa ca agent de pază la respectiva unitate de elită a Armatei Române le cerea celor veniți la centru să-i cumpere votcă, transmite Mediafax.

Potrivit acesteia, bărbatul le oferea bani și îi ruga să meargă la magazin. Acesta explica că nu își poate părăsi postul.

ADVERTISEMENT

Reclamanta l-a identificat pe bărbat ca fiind plutonierul major Dominte. Sarcina acestuia era realizarea triajului persoanelor.

Potrivit femeii care a făcut reclamația, mai multe persoane l-au refuzat. Totuși, un bătrân a cedat rugăminților acestuia și a mers să îi cumpere alcool.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului. Polițiștii au aflat despre cine este vorba și au plasat cazul pentru rezolvare către conducerea unităţii militare. Subofițerii și ofițerii pot fi anchetați doar de unități speciale, aceștia fiind încadraţi de lege într-un regim special.

Subofițerul a fost schimbat din funcție

După acest scandal, unitatea militară implicată a trimis un răspuns către publicația menționată mai sus. Potrivit acestora, spusele femeii nu s-au confirmat. Totuși, bărbatul a fost schimbat din funcție până la finalizarea anchetei demarate: „cu privire la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: confirmăm faptul că, marţi, 18 mai, în jurul orei 09.30, o persoană care se afla în Centrul de vaccinare deschis în incinta UM01083 Craiova a apelat la numărul unic de urgenţă 112, reclamând o situaţie de genul celei prezentate de dumneavoastră, în care a fost implicat un subofiţer din cadrul unităţii”.

ADVERTISEMENT

„Ulterior, la faţa locului, s-a deplasat un echipaj al Poliţiei Craiova, care a realizat cercetarea preliminară. Subofiţerul în cauză îndeplinea funcţia de registrator în cadrul centrului de vaccinare şi nu era dotat cu armament individual,” au adăugat.

„Persoana care a făcut sesizarea la 112 nu se mai afla în centrul de vaccinare, la momentul sosirii echipajului de poliţie. Conducerea unităţii militare a fost informată de reprezentanţii Poliţiei Craiova că, în urma desfăşurării activităţilor de cercetare la faţa locului, nu a fost confirmat incidentul, de natura celor reclamate, cazul fiind închis,” au mai transmis reprezentanții unității militare.

„În paralel, conducerea UM01083 a numit o comisie de cercetare administrativă cu privire la această situaţie. Până la finalizarea cercetărilor, subofiţerul în cauză a fost schimbat din funcţia de registrator. Informaţii suplimentare cu privire la concluziile cercetării vă vor putea fi comunicate după finalizarea acesteia,” au conchis aceștia.

ADVERTISEMENT