Sport

Scandal monstru la CFR Cluj! Plângere penală pentru Marian Copilu și alți foști oficiali. Reacția oficială a campioanei

Din nou scandal la CFR Cluj! Neluțu Varga și Cristi Balaj îi acuză de delapidare pe doi foști oficiali ai campioanei României, ex-președintele Marian Copilu și juristul Ioan Ivașcu.
07.01.2022 | 19:30
Scandal monstru la CFR Cluj Plangere penala pentru Marian Copilu si alti fosti oficiali Reactia oficiala a campioanei
Campioana României se află din nou în centrul unui scandal uriaș, după ce un fost oficial a cerut insolvența ardelenilor
ADVERTISEMENT
07-01-2022
17:49

Oficialii CFR Cluj au emis un comunicat de presă

Clubul CFR Cluj a dat publicității un comunicat de presă în legătură cu scandalul existent, în acest moment, la gruparea din Gruia. „Ca urmare a ultimelor informații apărute în presă, clubul nostru dorește să facă anumite precizări:

 

Într-adevăr, în aceste momente se desfășoară la club un audit intern pentru a putea analiza corect activitatea din ultimul timp și pentru a avea o sinteză contabilă la zi, nu pentru a verifica acțiunile lui Marian Copilu. De asemenea, vrem să amintim faptul că nicio persoană din club nu a făcut vreo declarație la adresa fostului oficial al clubului nostru.

Cu siguranță după finalizarea acestui audit, dacă vom concluziona că se cuvine luarea unor măsuri juridice împotriva vreunei persoane, acest lucru se va întâmpla.

Cluj-Napoca

07 ianuarie 2022”, se menționează pe pagiona de facebook a liderului Ligii 1.

06-01-2022
20:50

Ioan Ivașcu, replică pentru Neluțu Varga și Cristi Balaj

Fostul jurist al lui CFR Cluj ironizează gestul radical al lui Neluțu Varga și Cristi Balaj și e de părere că vechii conduceri i se poate reproșa un singur lucru: ratarea calificării în grupele UEFA Champions League: „Singura plângere pe care o pot avea cei din actuala conducere a echipei este că nu am reușit să ne calificăm în Liga Campionilor.

Sunt ferm convins că această dorință a lor (n.r. de a face plângere penală pentru delapidare) vine după ce eu am depus, pe data de 5, o cerere de intrare în insolvență a clubului, pentru a-mi recupera banii stipulați în actul de reziliere.

Menționez că suma mi-a fost livrată integral astăzi! Am citit că se face referire la fosta conducere și nu înțeleg cum e posibil, având în vedere că și acum în club mai sunt factori de decizie din vechea conducere. Vor face plângere și împotriva lor?

La fel de ciudată mi se pare această atitudine mai ales când îmi amintesc comunicatul de presă postat de club în momentul plecării noastre! Ne mulțumeau pentru tot ce am făcut și pentru performanțele aduse CFR. Mă rog, eu nu le port pică și vreau să le urez mult succes în continuare!”, a declarat Ionuț Ivașcu pentru ProSport.

2021 a fost unul dintre cei mai tensionați ani din istoria lui CFR Cluj, în care liniștea din Gruia a fost perturbată în mai multe rânduri de scandalurile de la echipă.

De la jucători care s-au luat la bătaie, la conducători și oficiali, lista scandalurilor de la CFR Cluj pare una interminabilă.

ADVERTISEMENT

Marian Copilu, plângere penală pentru delapidare din partea lui Neluțu Varga și Cristi Balaj

Patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, și președintele campioanei României, Cristi Balaj, îi vor face plângere penală pentru delapidare lui Marian Copilu, fostul președinte al grupării din Gruia până în toamna anului trecut, susține Prosport.

Conform sursei citate, printre cei vizați de această plângere penală este și juristul Ionuț Ivașcu, ambii fiind acuzați că au delapidat clubul, dar și alți foști oficiali ai clujenilor cu funcții de decizie din „mandatul” lui Marian Copilu.

ADVERTISEMENT

Ioan Ivașcu a cerut intrarea în insolvență a lui CFR Cluj din cauza faptului că nu și-a recuperat restanțe salariale în valoare de 40.000 de euro.

De altfel, pe portaljust.ro se poate găsi cererea formulată de către fostul jurist al ardelenilor. Gestul radical al lui Ivașcu a stârnit furia lui Neluțu Varga, care a decis să îi achite banii pentru a evita intrarea în insolvență.

ADVERTISEMENT
Cererea de intrarea în insolvență a lui CFR Cluj formulată de fostul oficial al ardelenilor, Ionuț Ivașcu. Sursă foto: captură portaljust.ro
Cererea de intrarea în insolvență a lui CFR Cluj formulată de fostul oficial al ardelenilor, Ionuț Ivașcu. Sursă foto: captură portaljust.ro.

Prima reacție a lui Neluțu Varga: „Avocații noștri au fost împuterniciți să facă demersurile legale”

Patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, a confirmat aceste informații și a oferit o scurtă declarație: „Este adevărat că avocații noștri au fost împuterniciți să înceapă demersurile legale împotriva fostei conduceri a clubului. Dar, deocamdată, nu vă pot oferi alte detalii!”.

Marian Copilu a fost dat afară de la CFR Cluj în urma unui conflic în august 2021. FANATIK a aflat în exclusivitate ce s-a întâmplat după meciul cu Steaua Roșie Belgrad, când fostul președinte și juristul Ioan Ivașcu s-au luat la bătaie cu kinetoterapeutul Viorel Boncoi, susținut de patronul Neluțu Varga.

ADVERTISEMENT

Viorel Boncoi i-a strigat lui Ioan Ivașcu și i-a reproșat situația sportivă a lui CFR Cluj: „Uite ce aţi făcut cu echipa asta tu cu Copilu!”, iar juristul l-a înjurat de mamă pe kinetoterapeut. De acolo până la bătaie a fost doar un pas, iar Copilu și Ivașcu au sărit asupra lui Viorel Boncoi și pe Radu Pralea, conflictul fiind oprit doar la intervenția bodyguardului lui Neluțu Varga, Vasile Ţăgean.

Neluțu Varga nu a putut să treacă peste aceste incidente, iar odată cu demiterea lui Marius Șumudică a plecat toată conducerea clubului, în frunte cu Marian Copilu și Ioan Ivașcu, singurul rămas fiind Marius Bilașco.

Marian Copilu a fost unul dintre oamenii-cheie la CFR Cluj și mulți consideră unul dintre principalii artizani al celor patru titluri consecutive cucerite de echipa din Gruia.

ADVERTISEMENT