News

Scandal monstru în centrul Capitalei. Un bărbat a devenit agresiv atunci când polițiștii i-au cerut să se legitimeze

06.04.2020 | 17:44
Scandal monstru in centrul Capitalei Un barbat a devenit agresiv atunci cand politistii iau cerut sa se legitimeze
ADVERTISEMENT

Un șofer din București a ajuns la secția de Poliție, după ce a refuzat să se legitimeze în momentul în care a fost oprit pentru o verificare de rutină.

Bărbat amendat cu 5.000 de lei

Bărbatul a devenit agresiv în momentul în care polițiștii i-au cerut actele, tocmai pentru că avea suspendat dreptul de a conduce, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, în jurul orei 13.00, poliţişti din cadrul Secţiei 4, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au solicitat unui conducator auto să prezinte documentele de identitate, precum şi declaraţia pe propria răspundere sau adeverinţa, conform prevederilor Ordonanţelor Militare.

Conducătorul auto a refuzat şi a manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care a fost imobilizat şi condus la sediul subunităţii de poliţie.

ADVERTISEMENT

Din verificări a rezultat că acesta circula pe drumul public având suspendat acest drept”, au anunțat reprezentanții Poliției București, luni 6 aprilie.

Bărbatul a fost amendat cu 5.000 de lei, conform prevederilor Ordonanțelor Militare privind restricționarea circulației.

ADVERTISEMENT

Mai mult, bucureșteanul va fi cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul având acest drept suspendat.

La nivel național, peste 9.400 de persoane au fost amendate doar în ultimele 24 de ore pentru că nu au respectat restricțiile impuse de autorități prin ordonanță militară. Valoarea amenzilor depășește 21 de milioane de lei, doar pentru aceste ultime 24 de ore.

ADVERTISEMENT

În medie, din momentul instaurării stării de urgență, aproximativ 10.000 de români încalcă prevederile legale în fiecare zi.  Conform unei statistici oficiale de la începutul lunii aprilie, aproximativ 78.000 de români fuseseră amendați în urma a 870.000 de controale efectuate de polițiști sau jandarmi.

Cele mai extreme cazuri necesită intervenția forțelor speciale, așa cum s-a întâmplat în localitatea Țăndărei, unde localnicii veniți din străinătate au ținut morțiș să nu respecte nicio regulă și s-au războit cu jandarmii.

 

ADVERTISEMENT