Fotbal international

Scandal monstru în Franța! Agentul lui Karim Benzema a demonstrat că era apt pentru Mondial și l-a atacat pe Deschamps. Reacția Balonului de Aur

Agentul lui Karim Benzema a demonstrat că Balonul de Aur era disponibil din punct de vedere fizic pentru meciurile Franței din fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale.
27.12.2022 | 14:59
Scandal monstru in Franta Agentul lui Karim Benzema a demonstrat ca era apt pentru Mondial si la atacat pe Deschamps Reactia Balonului de Aur
Agentul lui Karim Benzema a demonstrat că atacantul francez era apt pentru meciurile Franței din fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Continuă scandalul din naționala Franței legat de situația tensionată dintre Didier Deschamps și Karim Benzema. Agentul Balonului de Aur, Karim Djaziri, a demonstrat cu un raport medical distribuit pe rețelele de socializare că atacantul francez era apt de joc pentru partidele din fazele eliminatorii, iar decizia de a-l trimite acasă pe Benzema i-a aparținut exclusiv selecționerului francez.

Continuă scandalul de la naționala Franței. Agentul lui Karim Benzema a demonstrat că atacantul era apt de joc pentru fazele eliminatorii de la Cupa Mondială

Agentul lui Karim Benzema a demonstrat, folosindu-se de probe medicale, că Balonul de Aur era apt din punct de vedere fizic încă pentru meciul din „optimi”, însă a precizat că a fost scos din calcule de Didier Deschamps.

ADVERTISEMENT

„De ce i-ai cerut să plece atât de repede de la lot? Am postat radiografiile medicale după ce am fost să consultăm trei specialiști. Toți ne-au spus că Benzema nu era accidentat grav și că ar fi scăpat de problema musculară imediat după grupe. 

Era disponibil de joc și putea să stea măcar pe banca de rezerve începând din «optimi». Probele sunt cât se poate de evidente, verdictul medical era irevocabil.

ADVERTISEMENT

„Am pus asta acolo, dar mai întâi am consultat 3 specialiști care au confirmat diagnosticul că Benzema ar fi putut fi apt încă din optimi, măcar pentru a fi pe bancă. De ce i s-a cerut să plece de la lot atât de repede?”, au fost cuvintele agentului lui Benzema.

Karim Benzema a reacționat după dezvăluirile agentului său

Karim Benzema s-a accidentat la antrenamentul Franței pe 19 noiembrie, la o zi înaintea startului competiției din Qatar. Medicii au preconizat o pauză de 3 săptămâni pentru Balonul de Aur, însă atacantul lui Real Madrid a părăsit definitiv lotul formației „Cocoșului Galic” după decizia lui Didier Deschamps, deși era disponibil încă de la meciul cu Polonia din „optimi”, de pe 4 decembrie.

ADVERTISEMENT

Câștigătorul din 2022 al celui mai titrat trofeu la nivel individual a reacționat după dezvăluirile impresarului său printr-un mesaj sugestiv pe rețelele de socializare. „Pentru că odată ce te uiți la el, știi!”, a scris Benzema pe social media.

Chiar în ziua în care a împlinit 35 de ani, pe 19 decembrie, Karim Benzema și-a anunțat retragerea din echipa națională a Franței. În tricoul formației din Hexagon, atacantul lui Real Madrid a înscris 37 de goluri și a pasat decisiv de 20 de ori în cele 97 de apariții.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema a refuzat oferta de a urmări din tribună finala Franței de la Cupa Mondială

Karim Benzema a rămas în lotul de 26 de jucători al lui Didier Deschamps, însă atacantul francez a fost trimis în acasă, fără să prindă vreun minut la Cupa Mondială. Emmanuel Macron, președintele Franței, a pus la dispoziție un avion pentru fotbaliștii și foștii internaționali, pentru a-i susține pe viu pe jucătorii din Hexagon în finala Mondialului cu Argentina.

Karim Benzema a refuzat propunerea lui Macron, probabil, pe fondul atitudinii lui Didier Deschamps, dar și a unor fotbaliști din lot. Jucătorul crescut la Lyon nu ar fi fost dorit în componența echipei Franței de Antoine Griezmann. „Au fost discuții cu Griezmann, Benzema, Lloris și Pogba. Iar cu privire la revenirea lui Benzema, cei 4 nu au spus nici da, nici nu.

Dar în realitate, cei patru erau foarte mulțumiți că Franța a câștigat Mondialul în 2018, iar atunci s-a format un grup unit, fără Benzema. Acești băieți nu spuneau că Benzema e un tip rău”, erau cuvintele lui jurnalistului francez, Romain Molina.

ADVERTISEMENT