Sport

Scandal în Franța. Șeful fotbalului francez și-a cerut scuze față de Zidane după declarațiile acide. Kylian Mbappe a intervenit. Update

Noel Le Graet și-a cerut scuze față de Zinedine Zidane după o serie de declarații controversate. Kylian Mbappe s-a implicat în scandalul dintre cei doi francezi.
09.01.2023 | 11:07
Scandal in Franta Seful fotbalului francez sia cerut scuze fata de Zidane dupa declaratiile acide Kylian Mbappe a intervenit Update
Kylian Mbappe s-a implicat în scandalul de la naționala Franței și i-a luat apărarea lui Zidane.
ADVERTISEMENT
09-01-2023
10:34

Noel Le Graet și-a cerut scuze față de Zinedine Zidane după declarațiile controversate

Noel Le Graet, președintele Federației Franceze de Fotbal, și-a cerut scuze față de Zinedine Zidane după declarațiile acide în privința situației fostului antrenor de la Real Madrid care a avut oferte de a antrena naționalele Braziliei, Portugaliei și SUA. 

Șeful fotbalului din Hexagon a făcut un pas în spate și a emis un comunicat oficial prin care și-a anunțat regretul față de declarațiile făcute public. „Mi-ar plăcea să îmi prezint scuzele pentru remarcile care nu reflectă deloc gândurile mele și nici considerația pe care o am față de jucătorul care a fost și față de antrenorul care a devenit.

Am oferit un interviu pe care nu ar fi trebuit să îl ofer pentru că s-a căutat controversa prin punerea în opoziție a lui Didier față de Zinedine Zidane, două monumente ale fotbalului francez. Admit că am făcut câteva remarci ciuduate care au creat neînțelegeri. Zinedine Zidane știe stima pe care i-o port, așa cum se întâmplă cu tot poporul francez”, a spus Noel Le Graet prin intermediul unui comunicat de presă, conform RMC Sport

Kylian Mbappe, golgheterul Cupei Mondiale din Qatar, s-a implicat în disputa dintre Zinedine Zidane și Noel Le Graet. Președintele Federației Franceze de Fotbal a avut câteva replici acide la adresa fostului mare jucător francez despre care s-a zvonit că va prelua naționala Braziliei.

Zinedine Zidane, dispută cu președintele Federației Franceze de Fotbal: „Nu-mi pasă”

Franța a pierdut finala Cupei Mondiale din Qatar la loviturile de departajare în fața Argentinei, însă postul lui Didier Deschamps, pe banca vicecampioanei mondiale, nu a fost pus în pericol. Mai mult decât atât, selecționerul francez și-a îndeplinit obiectivul atunci când a acces în semifinalele competiției.

ADVERTISEMENT

Șefii fotbalului din Franța i-au prelungit contractul lui Didier Deschamps până în 2026 după Cupa Mondială, astfel din schemă a ieșit Zinedine Zidane, favorit la un moment dat să o preia pe campioana mondială din 2018. După mai multe oferte de a antrena, primite de Zinedine Zidane, președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a comentat situația fostului tehnician de la Real Madrid.

„Zidane la naționala Braziliei? Nu-mi pasă. Poate să facă orice vrea el, fie că vorbim de club sau de echipă națională. Chiar nu-mi pasă. A încercat să mă sune? Cu siguranță nu. Nici măcar nu i-aș răspunde”, au fost cuvintele lui Noel Le Graet, citat de Sportbible.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe s-a implicat în scandalul dintre Zidane și șeful fotbalului din Hexagon: „Lipsă de respect”

Kylian Mbappe nu a trecut cu vederea comentariul acid a lui Noel Le Graet vizavi de situația lui Zidane și a reacționat public prin intermediul rețelelor de socializare. „Zidane e Franța, nu e în regulă o asemenea lipsă de respect pentru o legendă ca el”, a scris Mbappe pe rețelele de socializare.

Înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar s-a vehiculat tot mai intens că Zinedine Zidane l-ar putea înlocui pe Didier Deschamps, cel mai longeviv antrenor din istoria selecționatei Franței.

ADVERTISEMENT

Contractul fostului internațional francez expira la finalul lunii decembrie, imediat după Campionatul Mondial din Qatar. Cu Didier Deschamps pe bancă, Franța nu a reușit să repete isprava de la Campionatul Mondial din Rusia când a câștigat trofeul.

Zinedine Zidane a refuzat ofertele venite din partea Braziliei și Portugaliei

Zinedine Zidane, care nu a mai antrenat după despărțirea de Real Madrid din luna mai a anului 2021, nu a dus lipsă de oferte în ultimele luni. Campion cu Real Madrid în Champions League, „Zizou” a fost ofertat să preia naționalele Braziliei și Portugaliei, însă antrenorul francez nu a fost încântat.

ADVERTISEMENT

Ultima ofertă pentru Zidane a venit din partea oficialilor naționalei SUA, însă, de asemenea, tehnicianul din Hexagon a răspuns negativ ofertei, potrivit L’Equipe. După despărțirea de „galactici”, Zinedine Zidane a avut oferte și din partea unor echipe de club.

PSG sau Manchester United au vrut să-l aducă în staff pe fostul mare fotbalist, însă Zidane a refuzat pe rând ofertele cu scopul de a-și îndeplini visul și a antrena pe banca naționalei Franței.


  • 1,66 este cota NETBET pentru pronosticul „peste 3,5 goluri” la meciul PSG – Angers

ADVERTISEMENT