Sport

Scandal monstru în Spania! Cum creşte salariul preşedintelui Federaţiei în funcție de rezultatele granzilor Real Madrid şi Barcelona! Dezvăluiri incredibile

Fotbalul din Spania este în centrul unui scandal monstru după ce un cotidian iberic a publicat un document-bombă. Salariul preşedintelui Federaţiei creşte în funcţie de rezultatele Barcelonei şi a lui Real Madrid.
19.04.2022 | 22:34
Scandal monstru in Spania Cum creste salariul presedintelui Federatiei in functie de rezultatele granzilor Real Madrid si Barcelona Dezvaluiri incredibile
Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, este în centrul unui scandal monstru
ADVERTISEMENT

Scandalul contractului pentru Supercupa Spaniei ia amploare pe zi ce trece, iar ultima dezvăluire aruncă o bombă în fotbalul iberic. Salariul lui Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei, creşte în funcţie de rezultatele granzilor Real Madrid şi Barcelona. Cum s-a ajuns în această situaţie?

Preşedintele Federaţiei Spaniole ia salariu mai mare dacă Real Madrid şi Barcelona au rezultate

Marţi, El Confidencial a publicat un document care a produs o undă de şoc în fotbalul spaniol. Luis Rubiales şi Gerard Pique, căpitanul Barcelonei, sunt cei care au decis sumele încasate de echipele participante în Supercupa Spaniei, însă un detaliu din acest acord cu Arabia Saudită are legătură directă cu preşedintele Federaţiei.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă Real Madrid sau Barcelona nu participă în Supercupa Spaniei, Federaţia ar urma să fie penalizată cu 5.000.000 de euro. Absenţa ambelor creşte “amenda” la 10.000.000 de euro. Conform documentelor, salariul lui Luis Rubiales este unul variabil. Cu cât veniturile Federaţiei sunt mai mari, cu atât banii primiţi de preşedinte sunt mai mulţi.

Problema este că Luis Rubiales este responsabil şi cu activitatea comisiei arbitrilor din Spania, motiv pentru care ridică semne de întrebare dacă nu cumva cele două mari rivale nu au primit ajutor în anumite meciuri.

ADVERTISEMENT

Salariul lui Luis Rubiales poate să scadă la finalul actualului sezon. Barcelona nu se poate califica în Supercupă prin Copa del Rey, după ce a fost eliminată în optimile de finală, iar poziţia a doua din campionat este în pericol. În Supercupa Spaniei se califică finalistele din Copa del Rey şi primele două clasate din La Liga.

Luis Rubiales şi Gerard Pique, denunţaţi pentru fapte de corupţie

Marţi, Miguel Angel Galan Castellanos, preşedintele Centrului Naţional de Formare a Antrenorilor din Spania (CENAFE), i-a denunţat pe Luis Rubiales şi Gerard Pique, pe care îi acuză de “corupţie, dare de mită și administrare neloială”.

ADVERTISEMENT

Reclamantul susţine că Luis Rubiales a pus presiune pe părţile contractante să-i plătească lui Gerard Pique un comision de 24.000.000 de euro şi că a ascuns participarea fotbalistului în contract, prin firma Kosmos, deţinută de fotbalist.

Reacţia lui Gerard Pique

Gerard Pique s-a apărat şi a declarat că a primit un comision, dar nu din partea Federaţiei Spaniole de Fotbal. În plus, fotbalistul susţine că totul este o campanie împotriva lui Luis Rubiales.

ADVERTISEMENT

“Kosmos ajută compania Sela și am primit bani de la Sela, nu de la Federație. Contractele sunt supervizate de avocați, nu știu situația exactă. Am înțeles că este o penalitate dacă nu participă Real Madrid sau Barcelona, așa a fost făcut contractul, oamenii din Arabia Saudită vor să vadă aceste echipe.

Poate că ar fi trebuit să gestioneze altcineva negocierile, dar având în vedere relația mea cu președintele Federației, trebuia să fiu eu. Nu regret, cred că am făcut o treabă foarte bună. Nu am făcut nimic greșit, din punct de vedere legal sau moral. Nu cred că este o campanie împotriva mea, ci împotriva președintelui Federației.

Unde este conflictul de interese? Faptul că am adus bani Federației, care a încasat 40 de milioane de euro în loc de 120.000 de euro? Asta înseamnă că arbitrii o să fluiere în favoarea mea și a Barcelonei?”, a fost răspunsul lui Gerard Pique.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde