Sport

Scandal monstru între Nicușor Dan și Gabriela Firea din cauza Arenei Naționale: „Minte și arunca vina pentru neputință și nerealizări”

E război între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Fostul edil al Capitalei i-a dat o replică dură actualului primar pe tema celui mai mare stadion din țară, Național Arena.
06.08.2022 | 12:44
Scandal monstru intre Nicusor Dan si Gabriela Firea din cauza Arenei Nationale Minte si arunca vina pentru neputinta si nerealizari
Scandal monstru între Nicușor Dan și Gabriela Firea din cauza Arenei Naționale: „Minte și arunca vina pentru neputință și nerealizări”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul în funcție al Bucureștiului, a transmis pe rețelele de socializare că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului de la Național Arena, care, în ultimele 20 de luni, n-a mai fost folosit. Se vor face lucrări atât la acoperi, cât și la cub și la tabela electronică.

Gabriela Firea, replică tăioasă pentru Nicușor Dan

Primarul în exercițiu al Capitalei a dat vina pe predecesorii săi, Sorin Oprescu și Gabriela Firea, că n-au refăcut niciodată acoperișul Arenei Naționale în ultimii 11 ani de zile. Ministru al Familiei și Egalității de Șanse în Guvernul Ciucă, Firea i-a dat o replică dură lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„Nicușor Dan minte și aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputința și nerealizările lui. Arena Națională a avut în mandatul meu contract de mentenanță pentru toate sistemele, deci și pentru acoperișul retractabil. 

Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperișul retractabil pentru că am respectat indicațiile producătorului.

ADVERTISEMENT

Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperișul nu trebuie închis toamna și iarna. În prima lună de mandat, specialiștii aduși de Nicușor Dan au întins membrana retractabilă și au stricat mecanismul acoperișului! Să nu uităm imaginile și scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. 

E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperișul era programat de producător să nu poată fi închis toamna și iarna, dar specialiștii lui Nicușor Dan au reușit să umble la software și să treacă peste recomandări. Producătorul acoperișului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus!

ADVERTISEMENT

E foarte interesant și cum a fost închis acoperișul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri. 

Chiar Nicușor Dan spunea că acoperișul era un pericol real și se putea prăbuși. Am informații că la unul dintre evenimente acoperișul chiar a fost găurit intenționat pentru a introduce proiectoare video. Poate și de asta e nevoie acum de reparații serioase.

ADVERTISEMENT

Și mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpiniști utilitari pentru întinderea membranei și închiderea acoperișului. Nu e așa, s-au folosit chiar de angajații firmei care reprezintă producătorul, informațiile fiind publice.

ADVERTISEMENT

Nu pot răspunde pentru alții, dar cât am fost eu primar general, Primăria Capitalei a asigurat, prin două companii municipale, funcționarea sistemelor de la stadion și a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, exact aceeași companie care a câștigat acum contractul de mentenanță”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.