Fotbal international

Carnagiu la AEK Atena-Ajax! Suporterii olandezi, bombardați și umpluţi de sânge chiar în stadion! 11 persoane rănite

28.11.2018 | 21:26
Carnagiu la AEK AtenaAjax Suporterii olandezi bombardati si umpluti de sange chiar in stadion 11 persoane ranite
ADVERTISEMENT

UPDATE. UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva celor două cluburi ca urmare a gravelor incidente petrecute în incinta stadionului din Atena. 11 persoane au fost rănite în urma confruntărilor de pe străzi și din stadion.

Meciul dintre AEK Atena şi Ajax Amsterdam va rămâne nu neapărat cunoscut prin scorul final al întâlnirii, ci prin bătăile de pomină între suporterii celor două formaţii. Şi nu numai ale celor două echipe, pentru că fanii veniţi din Olanda au fost “întăriţi” şi cum un important contingent venit de la rivala celor de la AEK, Panathinaikos.

ADVERTISEMENT

<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Totul a început chiar înainte de partidă, în preziua meciului, când grupul olandezo-grec a atacat cantonamentul celor de la AEK. Suporterii galben-negrilor din Atena au sărit să-şi apere jucătorii şi astfel a ieşit un scandal în toată regula, finalizat cu bătaie pe străzi şi cu cocktailuri Molotov aruncate unii în alţi, dar şi în forţele de ordine.

ADVERTISEMENT
AEK Atena - Ajax, fanii olandezi, atacaţi cu cocktailuri Molotov!
AEK Atena – Ajax, fanii olandezi, atacaţi cu cocktailuri Molotov!

Suporterii olandezi, atacaţi cu cocktailuri Molotov la AEK Atena – Ajax!

Lucrurile nu s-au terminat însă aici, pentru că în stadion grupul de fani venit de la Amsterdam, aproximativ 2.000 de persoane, a fost atacat cu aceleaşi cocktailuri Molotov! De precizat că acestea au fost inventate de armata finlandeză în al doilea război mondial şi erau folosite pentru a “vâna” tancurile sovietice! “Daunele” în sectorul fanilor olandezi au fost maxime, după cum se vede şi din imagine, mulţi dintre suporteri fiind arşi, umpluţi de sânge şi transportaţi la spital!

Şi jucătorii olandezi au fost şocaţi de ce se întâmpla, Matthijs de Ligt, tânărul star al naţionalei batave, a fost cel care a încercat să oprească violenţele, ducându-se în faţa peluzei. A fost în zadar însă, ultraşii lupându-se cu poliţia elenă minute bune după ce se oprise atacul fanilor lui AEK.

ADVERTISEMENT