Fotbal international

A mai PICAT unul! După Sepp Blatter, şi Platini a fost SUSPENDAT de Comisia de Etică de la FIFA. Reacţia lui Mircea Sandu

UPTADE, 8 OCTOMBRIE, ORA 17:05 / Fostul preşedinte FRF, Mircea Sandu, speră ca atît Blatter şi Platini să îşi dovedească nevinovăţia după ce au fost suspendaţi din funcţie....
08.10.2015 | 14:17
A mai PICAT unul Dupa Sepp Blatter si Platini a fost SUSPENDAT de Comisia de Etica de la FIFA Reactia lui Mircea Sandu
ADVERTISEMENT

UPTADE, 8 OCTOMBRIE, ORA 17:05 / Fostul preşedinte FRF, Mircea Sandu, speră ca atît Blatter şi Platini să îşi dovedească nevinovăţia după ce au fost suspendaţi din funcţie.

“Cum să nu te surprindă faptul că asemenea monştri ajung în astfel de situaţii? E o surpriză, deşi eu în continuare, atâta timp cît există prezumţia de nevinovăţie, consider că nu e nimic demonstrat.

ADVERTISEMENT

Sînt oameni care au făcut atât bine fotbalului european şi mondial şi trebuie să ne îndreptăm spre ei această credinţă că nu au comis fapte cu conotaţie penală. Sper cît de curînd ca ei să-şi demonstreze nevinoţia, să poată să continue să conducă aceste două instituţii la nivelul foarte înalt la care le-au dus” a declarat Mircea Sandu.

–––––––––––––––

UPDATE, 8 octombrie, ora 14:15 / Joseph Blatter, preşedintele FIFA, şi Michel Platini, omologul său de la UEFA şi vicepreşedinte al forului mondial, au fost suspendaţi provizoriu timp de 90 de zile, după cum anunţă a anunţat Comisia de Etică de la FIFA.

ADVERTISEMENT

Iniţial, doar Sepp Blatter a fost suspendat, dar joi a venit decizia oficială şi în cazul lui Michel Platini. “Motivele acestor decizii sînt investigaţiile realizate de camera de investigaţie a comisiei de etică”, precizează un comunicat al acestei comisii, citat de presa internaţională.

************************************************

UPDATE 7 octombrie, ora 20:16 / Un nou cutremur la FIFA. Preşedintele Sepp Blatter a fost suspendat din funcţie pentru 90 de zile de Comisia de Etică, anunţă BBC. Suspendarea lui Blatter vine după ce a autorităţile au început anchetarea preşedintelui FIFA. 

ADVERTISEMENT

Sepp Blatter va reveni pe 5 ianuarie în funcţia de preşedinte FIFA, cu aproximativ o lună înainte de alegerile din 2016. Decizia suspendării lui Blatter va fi oficializată vineri, scriu englezii.

sepp

********************************************************************************

Coca-Cola şi McDonalds, doi dintre cei mai mari sponsori ai FIFA, au cerut vineri demisia preşedintelui forumului internaţional de fotbal. Şansele ca acest lucru să se întîmple sînt destul de mici, avînd în vedere că avocatul lui Sepp Blatter a anunţat că preşedintele nu va demisiona, în ciuda presiunilor.

ADVERTISEMENT

“Pentru binele jocului, Coca-Cola a cerut preşedintelui FIFA, Joseph Blatter să demisioneze imediat, în aşa fel încît să înceapă o reformă credibilă şi un proces de reconstrucţie durabil”, a afirmat într-un comunicat gigantul din industria băuturilor răcoritoare.

“Evenimentele din ultimele săptămîni au continuat să afecteze reputaţia şi au diminuat încrederea publicului în conducerea sa”, a fost şi comunicatul celor de la McDonalds.

FIFA a fost implicat recent într-un scandal imens, după ce la sfîrşitul lunii mai şapte oficial ai organizaţiei au fost acuzaţi că au primit mită milioane de dolari.

ADVERTISEMENT
Tags: