News

Scandal monstru la Neuralink. Compania lui Elon Musk, acuzată că a ucis peste 1.500 de animale în teste greșite

Neuralink, companie deținută de Elon Musk, care vrea să revoluționeze medicina prin ciparea creierului uman, are mari probleme.
06.12.2022 | 13:21
Scandal monstru la Neuralink Compania lui Elon Musk acuzata ca a ucis peste 1500 de animale in teste gresite
Elon Musk, acuzat de lucruri grave. Foto: NY Times
ADVERTISEMENT

Asta, după ce o investigație federală a fost declanșată în urma unor plângeri făcute chiar de către mai mulți angajați ai companiei.

Compania lui Elon Musk, acuzată că a ucis peste 1.500 de animale

Potrivit oamenilor direct implicați în acest caz sensibil, la Neuralink s-a încălcat flagrant bunăstarea animalelor pe care se efectuau teste. Aceste teste ar fi grăbite, greșite și provoacă suferințe mari și decese inutile animalelor in cauză.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de peste 1.500 de astfel de animale, cazul atrage atenția opiniei publice într-un mod fără precedent.

Neuralink Corp lucrează la un implant cerebral care ar putea schimba total viața oamenilor în viitor, inclusiv a persoanelor paralizate. Deși planul inițial e ca aceste microcipuri introduse în creierul uman să vindece afecțiuni neurologice și să permită oamenilor paralizați să umble, visul lui Elon Musk e mult mai complicat.

ADVERTISEMENT

Practic, miliardarul își imaginează o lume în care cyborgii vor deveni realitate, iar oamenii își vor îmbunătăți intelectul sau forța fizică prin contopirea cu mașinăriile. Un simplu cip implantat în creier ar putea permite unui om să descarce instant tone de informații de pe internet, direct în creier, sau ar putea vorbi direct orice limbă străină. Desigur, scenariile acestea par desprinse din filmele Science Fiction, însă viziunea lui Elon Musk a fost mereu ieșită din tipar.

Revenind la acest caz, ancheta se concentrează asupra modului în care cercetătorii tratează și testează animalele. Asta, în condițiile în care Musk pare disperat să obțină rezultatele dorite cât mai rapid, fără să-i peste de consecințe, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

Informațiile au fost confirmate deja de peste 20 de angajați consultați, precum și zeci de documente ale Neuralink.

În total, Neuralink a ucis până acum peste 1.500 de animale, printre care porci, oi și maimuțe. ”Majoritatea companiilor care folosesc animale în experimente sub pretextul că promovează îngrijirea sănătății umane se confruntă cu presiuni financiare pentru a aduce rapid produse pe piață, astfel că sar uneori diverși pași și moartea animalelor e violentă și fără sens”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Testarea pe animale este un subiect extrem de controversat în societatea modernă, mai ales că în SUA de-a lungul anilor au existat nenumărate cazuri în care s-a aflat că animalele sunt chinuite în moduri inimaginabile pentru a obține rezultatele dorite.

ADVERTISEMENT
Tags: