Fotbal international

Video șoc. Colţescu: “Ăla negru”! Românul naște scandalul anului în UCL: PSG-Bașakșehir, întrerupt pentru rasism. Meciul se reia azi

09.12.2020 | 00:00
Video soc Coltescu Ala negru Romanul naste scandalul anului in UCL PSGBasaksehir intrerupt pentru rasism Meciul se reia azi
ADVERTISEMENT

Scandal monstru la meciul dintre PSG și Bașakșehir. Turcii l-au acuzat pe Sebastian Colțescu de rasism pentru că s-ar fi adresat cu apelativul “negru” în momentul în care a vorbit despre Pierre Webo.


UPDATE 9 decembrie, ora 7:23 / Partida PSG – Bașakșehir, întreuptă marți seara din cauza scandalului de rasism provocat de Sebastian Colțescu, se va juca miercuri și va avea fi condusă de o altă brigadă de arbitri. Olandezul Danny Makkelie va fi la centru, în timp ce la cele două tușe îi vor ajuta Mario Diks (Olanda) și Marcin Boniek (Polonia). Rezervă va fi polonezul Bartosch Frankowsky, iar în camera VAR italienii Marco Di Bello și Maurizio Mariani.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 23:00. UEFA a decis să îl trimită pe Sebastian Colțescu în camera VAR și a hotărât ca meciul să se reia de la ora 23:00, ora locală. Însă, jucătorii turci nu sunt de acord să continue meciul și nu s-au prezentat pe tunel. Forul continental a decis să abandoneze meciul, care se va juca miercuri, de la ora 19:55, din minutul 13, cu o altă brigadă de arbitraj.


Iar turcii au creat un scandal monstru la marginea terenului care s-a soldat cu eliminarea lui Demba Ba de către centralul Ovidiu Hațegan. După câteva minute de parlamentări în care l-au luat la rost pe Colțescu, turcii au ieșit de pe teren, în minutul 20.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan a părut foarte bulversat de această situație și a încercat pe cât posibil să aplaneze conflictul. Însă, antrenorul Okan Buruk nu s-a oprit și i-a transmis lui Colțescu: “It’s not possible. Show some fucking respect”, dialogul fiind surprins de microfoanele de ambianță. În acel moment în care și-a scos echipa de pe teren.

Imediat după ce au ieșit de pe teren, cei de la Istanbul Bașakșehir au postat pe twitter o poză cu sloganul UEFA: “Spune nu rasismului”. În mai puțin de jumătate de oră postarea a avut peste 103.000 de re-tweet-uri.

ADVERTISEMENT

Colţescu a distrus PSG – Bașakșehir! Acuzat de rasism

VEZI VIDEO: 

Cei de la PSG s-au alăturat în primă fază protestului lui Demba Ba. Atât Ovidiu Hațegan, cât și Sebastian Colțescu au vorbit cu ei și i-au asigurat că nu este vorba de rasism și că situația trebuie să se calmeze.

Ovidiu Hațegan, depășit de situație!

VEZI VIDEO: 

 

Ovidiu Hațegan a vorbit pe teren cu oficialii ambelor echipe. Acolo a coborât și Leonardo, directorul tehnic al celor de la PSG. Pe microfoanele de ambianță s-a auzit cum Hațegan i-a spus lui Leonardo la intrarea în vestiare că este o situație fără precedent și nu știe exact ce se va întâmpla.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MOMENTUL ÎN CARE JUCĂTORII AU PĂRĂSIT TERENUL: 

Pe rețelele de socializare s-a creat în câteva minute o adevărată isterie, acest incident fiind fără precedent în istoria Ligii Campionilor. Pentru Ovidiu Hațegan trebuia să fie o seară specială, având în vedere că a devenit singurul arbitru delegat la toate cele 6 meciuri din faza grupelor.

ADVERTISEMENT