Sport

Scandal monstru la Roland Garros! Un dublu campion și-a ieșit din minți: „Hotelul vostru e o toaletă absolută”

Deținător a două titluri de Grand Slam în proba de dublu, Jamie Murray i-a pus la zid pe organizatorii turneului de la Roland Garros. Motivul? Condițiile de cazare.
27.05.2021 | 20:11
Scandal monstru la Roland Garros Un dublu campion sia iesit din minti Hotelul vostru e o toaleta absoluta
Jamie Murray îi desființează pe organizatorii de la Roland Garros. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Nici nu a început Roland Garros, că deja avem parte de primul scandal. Jamie Murray, câștigătorul a două titluri de Grand Slam în proba de dublu, și-a ieșit din minți de îndată ce s-a cazat în hotelul de la Paris.

Este o toaletă absolută”, a răbufnit britanicul la adresa organizatorilor, taxând, totodată, decizia de a reduce cuantumul premiilor cu până la 23%. Cea de-a 125-a ediție a turneului din capitala Franței este programată în perioada 30 mai – 13 iunie.

ADVERTISEMENT

De altfel, sportivii s-au arătat nemulțumiți și anul trecut de condițiile în care au fost cazați. „Trebuia să cer hârtie igienică, dar nu voiau… Pentru că nu venea femeia de serviciu!”, s-a plâns Mihaela Buzărnescu, eliminată încă din calificări.

Organizatorii turneului de la Roland Garros, puși la zid din cauza condițiilor de cazare

După ce a decalat turneul în beneficiul propriu, Federaţia franceză continuă cu mentalitatea ”nouă nu ne pasă” şi reduce fondul de premiere cu 23%.

ADVERTISEMENT

Vă mulţumesc că sprijiniţi activ jucătorii. Apropo, hotelul vostru pentru jucătorii de dublu este o toaletă absolută”, a declarat Jamie Murray.

Naomi Osaka, decizie fără precedent. Ar putea fi aspru sancționată

În altă ordine de idei, deși este prezentă pe tabloul principal al turneului din capitala Franței, Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA) nu va mai participa la tradiționalele conferințe de presă. Motivul? Susține că întrebările jurnaliștilor o pot destabiliza psihic. Pentru această decizie, nipona riscă, însă, amenzi de peste 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Bună tuturor! Sper că sunteți toți bine, scriu această postare pentru a spune că nu voi lua parte la conferințele de presă de la Roland Garros.

Am simțit de multe ori că lumea nu ia în considerare sănătatea mintală a sportivilor și acest lucru pare adevărat de fiecare dată când văd o conferință de presă sau iau parte la una.

ADVERTISEMENT

 De multe ori stăm acolo și primim întrebări pe care le-am mai primit de mai multe ori sau întrebări care ne fac să ne îndoim de noi înșine și nu vreau să mă supun unor oameni care nu au încredere în mine. 

Neparticiparea mea la conferințe nu are nicio legătură personală cu turneul, există câțiva jurnaliști care m-au intervievat încă de când eram mică, așa că am o relație de prietenie cu cei mai mulți dintre ei.

Totuși, dacă organizatorii cred că pot spune în continuare ”ia parte la conferințe sau vei fi amendată” și vor continua să ignore sănătatea mintală a atleților, care reprezintă piesă de bază a colaborării lor, atunci va trebui să râd.

Oricum, sper că o mare parte din amenda pe care o voi primi pentru acest lucru să meargă la o organizație caritabilă pentru sănătatea mintală”, a anunțat Naomi Osaka.

ADVERTISEMENT