News

Scandal monstru la Suceava! Asistentele plâng în hohote, managerul Ambulanței ripostează: „Suntem carne de tun”

07.04.2020 | 21:55
Scandal monstru la Suceava Asistentele plang in hohote managerul Ambulantei riposteaza Suntem carne de tun
ADVERTISEMENT

Situație dramatică la Spitalul Județean Suceava, unde ambulanțele așteaptă 9 ore cu pacienții bolnavi, în stare critică, până sunt băgate în seamă de personalul medical.  Asistentele plâng în hohote, în timp ce managerul Ambulanței, Alexandru Lăzăreanu susține că nu e nevoie de combinezoane pentru a te proteja de coronavirus.

Scandal monstru la Suceava! Asistentele plâng în hohote

Totul a început cu o declarație a unei asistente de la Spitalul Județean Suceava, sub protecția anonimatului. Femeia, plângând în hohote, a făcut o serie de dezvăluiri dramatice, în direct la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Suntem carne de tun! Avem botoșei de au vizitatorii în spital, de atâtatea drumuri. Intri fără protecție, orice dezinfectant trebuie diluat ca să fie simplă apă. Se rup hainele de protecție, le lipim cu bandă adezivă.

Ne dădeau ochelari, ne obligau să-i dezinfectăm. Măștile se dau cu bucata, trebuie să ai grijă ca de icoana sfântă. Nu ai voie să cauți sponsorizări că denigrezi firma. E apăsător că ești obligat să taci, dacă faci un comentariu pe Facebook te amenință cu procuratura. Au stat ambulanțele 9 ani cu pacienții până au fost preluați”, a explicat femeia.

ADVERTISEMENT

Replică incredibilă din partea managerului Ambulanței

În replică, managerul Ambulanței Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a oferit o serie de declarații incredibile și a susținut că oamenii nu au nevoie de combinezon pentru a se proteja de coronavirus.

Începând cu 20 ianuarie noi am început să cumpărăm echipamente, am avut echipamente în permanență. Am avut 60 de combinezoane, mănuși, măști. Au început să apară foarte multe cazuri, le-am spus obligatoriu sunt mănușile și masca, iar acolo unde e suspiciune de COVID îmbrăcați combinezon.

ADVERTISEMENT

Aceste combinezoane erau donații și erau numere mici și au crăpat. Dacă au mască și mănuși, astea sunt principalele funcții de infecție. Lumea e liberă să spună ce vrea, atâta timp cât am avut mijloace de protecție adecvate le-am împărțit. Când nu mai aveam, am dat ce aveam.

Combinezonul e ultimul lucru, nu sunt importante. Arafat mi-a spus foarte clar, nu combinezonul te apără, mănușile și masca. Ambulanțierul a spus că i-am spus ceva. La cei mari se întâmpla să crape, la cei voluminoși. Eu nu m-am ferit niciodată să văd un pacient dacă n-am avut tot ce a trebuit pentru protecție”, a punctat managerul Ambulanței.

ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății Nelu Tătaru urmează să se pronunțe asupra acestui caz.