Sport

Scandal monstru pe finalul meciului Atletico Madrid – Athletic Bilbao 0-0. Arbitrul, amenințat: „Nu te vei mai întoarce niciodată aici”

Un oficial al campioanei Spaniei s-a dezlănțuit la adresa arbitrului în timpul meciului cu Athletic Bilbao. Totul a pornit de la eliminarea lui Joao Felix
19.09.2021 | 17:14
Scandal monstru pe finalul meciului Atletico Madrid - Athletic Bilbao 0-0. Arbitrul, amenințat:  „Nu te vei mai întoarce niciodată aici”
Eliminarea lui Joao Felix a încins spiritele pe gazon. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Deși părea să decurgă normal, meciul Atletico Madrid – Athletic Bilbao 0-0 s-a încheiat cu un scandal monstru, din pricina unei decizii controversate a centralului. Intrat pe teren cu 30 de minute înaintea fluierului final, Joao Felix și-a lăsat echipa în inferioritate numerică după ce a văzut, la interval de doar câteva secunde, două cartonașe galbene.

Dacă primul a fost acordat pentru o lovitură destul de dură aplicată adversarului, cel de-al doilea a venit în urma injuriilor lui Gil Manzano (n.r. i-a strigat „Ești nebun!”) și a inflamat spiritele pe gazon.

Imediat, elevii lui Diego Simeone s-au năpustit asupra acestuia și au cerut explicații pentru eliminarea portughezului, care nu-și va putea ajuta echipa în următoarea etapă, cu Getafe.

ADVERTISEMENT

Centralul Gil Manzano, inamicul public numărul unu după Atletico Madrid – Athletic Bilbao 0-0

În timp ce coechipierii lui Joao Felix contestau decizia centralului, directorul sportiv al grupării de pe arena Wanda Metropolitano, Andrea Berta, și-a ieșit din minți și a recurs la amenințări.

Nu te vei mai întoarce niciodată aici!”, i-a strigat acesta, potrivit celor de la Marca. Tirada madrilenilor a continuat imediat după fluierul final al partidei.

ADVERTISEMENT

Joao alerga și nu avea nicio intenție de a lovi adversarul. Nu știu ce s-a întâmplat mai departe, dar ei (n.r. arbitrii) trebuie să conștientizeze că, în astfel de momente, când adrenalina atinge cote maxime, spui anumite lucruri pe care în mod normal nu le-ai spune.

Cu Manzano nu poți vorbi. Pentru fiecare cuvânt pe care îl spui, el scoate cartonașul galben”, a răbufnit fundașul central Stefan Savic.

ADVERTISEMENT

În schimb, chiar dacă a ținut să sublinieze că eliminarea lui Joao Felix a fost dictată prea ușor, Diego Simeone a avut, spre surprinderea tuturor, un discurs mult mai rezervat pe marginea acestui subiect.

Au fost multe cartonașe galbene acordate în această partidă, dar rămân la părerea că asemenea faze trebuie judecate cu mai mare atenție. Gil Manzano este un arbitru foarte bun, cu performanțe extraordinare, dar sensibilitatea variază de la o zi la alta și acest aspect poate influența anumite faze.

ADVERTISEMENT

Referitor la Joao Felix, nu cred că ambele cartonașe galbene au fost meritate. I se întâmplă oricărui fotbalist să fie eliminat, dar cred cu tărie că dacă altcineva ar fi făcut acel gest (n.r. pentru care portughezul a încasat cel de-al doilea cartonaș galben), nu s-ar fi luat această decizie”, a spus tehnicianul lui Atletico Madrid.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik