Sport

Scandal monstru pe finalul meciului Atletico Madrid – Athletic Bilbao 0-0. Arbitrul, amenințat: „Nu te vei mai întoarce niciodată aici”

Un oficial al campioanei Spaniei s-a dezlănțuit la adresa arbitrului în timpul meciului cu Athletic Bilbao. Totul a pornit de la eliminarea lui Joao Felix
19.09.2021 | 17:14
Scandal monstru pe finalul meciului Atletico Madrid  Athletic Bilbao 00 Arbitrul amenintat  Nu te vei mai intoarce niciodata aici
ADVERTISEMENT

Deși părea să decurgă normal, meciul Atletico Madrid – Athletic Bilbao 0-0 s-a încheiat cu un scandal monstru, din pricina unei decizii controversate a centralului. Intrat pe teren cu 30 de minute înaintea fluierului final, Joao Felix și-a lăsat echipa în inferioritate numerică după ce a văzut, la interval de doar câteva secunde, două cartonașe galbene.

Dacă primul a fost acordat pentru o lovitură destul de dură aplicată adversarului, cel de-al doilea a venit în urma injuriilor lui Gil Manzano (n.r. i-a strigat „Ești nebun!”) și a inflamat spiritele pe gazon.

ADVERTISEMENT

Imediat, elevii lui Diego Simeone s-au năpustit asupra acestuia și au cerut explicații pentru eliminarea portughezului, care nu-și va putea ajuta echipa în următoarea etapă, cu Getafe.

Centralul Gil Manzano, inamicul public numărul unu după Atletico Madrid – Athletic Bilbao 0-0

În timp ce coechipierii lui Joao Felix contestau decizia centralului, directorul sportiv al grupării de pe arena Wanda Metropolitano, Andrea Berta, și-a ieșit din minți și a recurs la amenințări.

ADVERTISEMENT

Nu te vei mai întoarce niciodată aici!”, i-a strigat acesta, potrivit celor de la Marca. Tirada madrilenilor a continuat imediat după fluierul final al partidei.

Joao alerga și nu avea nicio intenție de a lovi adversarul. Nu știu ce s-a întâmplat mai departe, dar ei (n.r. arbitrii) trebuie să conștientizeze că, în astfel de momente, când adrenalina atinge cote maxime, spui anumite lucruri pe care în mod normal nu le-ai spune.

ADVERTISEMENT

Cu Manzano nu poți vorbi. Pentru fiecare cuvânt pe care îl spui, el scoate cartonașul galben”, a răbufnit fundașul central Stefan Savic.

În schimb, chiar dacă a ținut să sublinieze că eliminarea lui Joao Felix a fost dictată prea ușor, Diego Simeone a avut, spre surprinderea tuturor, un discurs mult mai rezervat pe marginea acestui subiect.

ADVERTISEMENT

Au fost multe cartonașe galbene acordate în această partidă, dar rămân la părerea că asemenea faze trebuie judecate cu mai mare atenție. Gil Manzano este un arbitru foarte bun, cu performanțe extraordinare, dar sensibilitatea variază de la o zi la alta și acest aspect poate influența anumite faze.

Referitor la Joao Felix, nu cred că ambele cartonașe galbene au fost meritate. I se întâmplă oricărui fotbalist să fie eliminat, dar cred cu tărie că dacă altcineva ar fi făcut acel gest (n.r. pentru care portughezul a încasat cel de-al doilea cartonaș galben), nu s-ar fi luat această decizie”, a spus tehnicianul lui Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT