Scandal pe facebook între Gabriela Firea și Dacian Cioloș: „Stai jos, te faci de râs!” Totul a pornit de la taxa de poluare

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
21/08/2019, 18:49
Scandal pe facebook între Gabriela Firea și Dacian Cioloș: „Stai jos, te faci de râs!” Totul a pornit de la taxa de poluare
Dacian CIoloș și Gabriela Firea s-au certat pe facebook. Totul a pornit de la taxa de poluare *foto: colaj facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut un schimb de replici destul de dur cu Dacian Cioloș. Totul a pornit de la decizia edilului de a impune o taxă de poluare și de la o postare pe facebook a lui Cioloș în care fostul premier critică vehement această măsură.

Gabriela Firea și Dacian Cioloș, „la cuțite” pe facebook. De la ce s-au certat

Astfel, Dacian Cioloș a distribuit mai întâi o postare a lui Vlad Voiculescu, colegul său de partid și candidatul Plus pentru primăria Capitalei. Cioloș a adus și mai multe completări, mai multe sfaturi pentru Gabriela Firea, dar a și ironizat-o cu privire la situația traficului în general sau a situației tramvaiului 41.

„Doamna Firea vrea să interzică accesul liber în Capitală pentru orice mașină din afara zonei București-Ilfov. Chiar dacă e o mașină electrică. Și mai vrea taxă de acces în centru pentru mașinile cu motoare sub standardul de poluare Euro 3. Problema cu aceste măsuri este că sunt lipsite de coerență. Cam ca întreg mandatul doamnei Firea de până acum”, a fost mesajul lui Dacian Cioloș care a pus-o în gardă pe primărița Capitalei.

Dacian CIoloș și Gabriela Firea s-au certat pe facebook. Totul a pornit de la taxa de poluare
Statusul lui Dacian Cioloș care a enervat-o pe Gabriela Firea *foto: captură facebook

Răspunsul Gabrielei Firea pentru Dacian Cioloș: „Stai jos, nota 4!”

Gabriela Firea a avut un răspuns destul de dur fostului premier, pe care îl acuză că în perioada în care a fost premier, nu a făcut nimic: „Desi a avut in mana puterea executiva a tarii a stat cumintel in banca lui si nu a facut nimic. Dar chiar nimic! Pe principiul : Cine nu munceste, nu greseste! Nici un euro atras din fonduri UE, niciun metru de autostrada sau din Centura Bucurestiului, n-a impulsionat constructia metroului din Drumul Taberei, n-a dat drumul la Pasajul Domnesti, nimic, nimic, nimic. Zero. Ma refer aici doar la Capitala. Si pentru tara insa, tot nimic. Rezultatele sunt tot un minunat zero.”

Dacian CIoloș și Gabriela Firea s-au certat pe facebook. Totul a pornit de la taxa de poluare
Răspunsul Gabrielei Firea pentru Dacian Cioloș *foto captură facebook

De asemenea, Firea a explicat și ce prevede planul său și a avut un ultim mesaj la adresa lui Cioloș: „Bucurestiul are cel mai ambitios plan de innoire a parcului auto. Am achizitionat, deja, 400 de autobuze Euro 6 – cea mai rapida solutie la o problema ce devenise critica, optiune a Primarului General dupa consultarea unor specialisti in mobilitate. Dar ce sa-i ceri sa se documenteze unui politruc care, in aceeasi fraza, critica vehement si starea precara a cailor de rulare pentru tramvaie (perfecte pana acum, eu le-am deteriorat!) si lucrarile de reabilitare aflate in desfasurare? Daca nu se face, de ce nu se face? Daca facem, de ce acum si nu alta data? Putina coerenta se poate, domnilor? Elev Ciolos, stai jos, nota 4! Pentru data viitoare fa-ti temele mai sarguincios, nu mai lasa orice consilier venit din presa, dar acum stand cu gandul in vacanta, sa-ti scrie ineptii pe Facebook. Te faci de ras!”

Reamintim că Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică un proiect care prevede interzicerea maşinilor sub Euro 3 în Centrul Capitalei, precum şi introducerea unei viniete pentru maşinile care nu sunt din Bucureşti sau Ilfov.

Închide ×