News

Scandal pe litoralul românesc. Stațiunea care își alungă turiștii. Oamenii vor să-și vândă casele din cauza mirosului insuportabil

Un nou scandal a erupt pe litoralul românesc în preajma sezonului estival. Disperați, oamenii din Costinești vor să-și vândă casele. O groapă de gunoi a inflamat spiritele
19.06.2022 | 11:47
Scandal pe litoralul romanesc Statiunea care isi alunga turistii Oamenii vor sasi vanda casele din cauza mirosului insuportabil
Scandal pe litoralul românesc, în stațiunea Costinești. Sursa foto - colaj Fanatik / constanța.info
ADVERTISEMENT

Anul și scandalul pe litoralul românesc. Deși sezonul estival abia a început mai mulți locuitori ai Costineștiului spun că sunt cu nervi la pământ și nu mai pot locui în asemenea condiții. Oamenii încearcă disperați să-și vândă casele și să plece care încotro.

Scandal pe litoralul Mării Negre

De vină ar fi o groapă de gunoi care le face traiul insuportabil. Aproape zilnic, o mare parte dintre ei sunt obligați să suporte un miros oribil de gunoi, miros care vine de la o groapă amplasată în apropierea unei stațiuni turistice de interes național.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la constanța.info au notat că primarul comunei a încercat să rezolve problema făcând memorii la autoritățile județene și naționale, dar toate demersurile sale s-au lovit ca de un zid.

Astfel, cei 3000 de locuitori din Costinești și Schitu, dar și turiștii care vor ajunge anul acesta în zonă, n-au ce face atât timp cât politicienii sunt implicați și își urmăresc propriul interes, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Pentru că s-au săturat ca autoritățile să înțeleagă că e absurd ca în marginea unei stațiuni turistice să așezi o groapă de gunoi și pentru că nu se face nimic pentru a stopa mirosul pestilențial ce se așează zilnic asupra comunei, mulți dintre localnici vor acum să-și vândă casele

,,Vând casă (corp vechi,corp nou,anexe+,, gradină”) în Schitu….Paltinilor 40…!!!!” Așa va suna anunțul meu în viitor !!! Din ce se preconizează la ,,știrile” emise de consătenii mei…duhoarea gropii de gunoi suportată cu stoicism de localnici și în prealabil de turiști în fiecare sezon estival mergând în paralel cu indolența autorităților competente…. mă determină în a lua o decizie tăioasă pentru familia mea !!!

ADVERTISEMENT

Dacă în tot acest timp…de la înființare și până în prezent…nu s-au luat măsuri drastice pentru a stopa orice depozitare, suspendat activitate, etanșare depozit ori dispariția totală a deșeurilor….acestui ,,CANCER”…care afectează populația din această ,, STAȚIUNE TURISTICĂ DE INTERES NATIONAL”…căci despre asta este vorba….suntem pricopsiți cu o ditamai ,,groapa de gunoi”.

Care contrar fizicii nu este în jos…ci în sus…formând încet dar sigur un alt munte în Dobrogea…cu un pisc semeț care se va observa de pe A2…și va fi catalogat de trecători drept simbol de Costinești…căci epava va dispărea”…iar Obeliscul va fi ceva mic,mic,dar mic..

ADVERTISEMENT

Atunci dragi consăteni, turiști, autorități locale…asteptați-vă ca această ,, fabrică de bani din gunoi”… să aducă localitatea în pragul dezastrului intenționat…un dezastru ce va determina mulți, dar mulți oameni,localnici,afaceriști ori mici întreprinzători… să renunțe la munca de o viață și să părăsească această stațiune…locul multora in care s-au născut, învățat,căsătorit…și să părăsească definitiv un simbol al plajelor Dobrogene !!!

Mă doare sufletul când văd că o mână de oameni se luptă pentru comunitate…iar autoritățile nu fac nimic !!!

Am scris repede și cu gândul la familia mea, vecinii mei, consătenii mei, turiștii care întreabă gazda…,,nu vă supărați…dar ce miroase așa ?!?!?!…iar gazda să spună…,,cred că de la alge…mereu avem probleme vara…!!!”….ca apoi gazda să plece în alt loc pentru a înjura în liniște sistemul și viața asta de rahat în care suntem mințiți și furați din orice unghi de către cei ce ne conduc !!!, a notat un localnic.

Este doar unul dintre mesajele cetățenilor disperați de mirosul care vine de la groapa de gunoi. Oamenii spun că încet, dar sigur turiștii vor începe să ocolească stațiunea lor din cauza aceasta.

ADVERTISEMENT