News

Scandal pe litoralul românesc. Un copil de patru ani a fost lovit de un cal, la circ. Revoltă totală a părinților: ”Plânge noaptea, se trezeşte, este speriat”

Părinții unui băiețel de 4 ani au trecut recent prin clipe de coșmar când copilul lor a fost lovit de un cal îngrijit de reprezentanții unui circ din stațiunea Venus.
04.08.2022 | 12:08
Scandal pe litoralul romanesc Un copil de patru ani a fost lovit de un cal la circ Revolta totala a parintilor Plange noaptea se trezeste este speriat
Copil lovit de un cal îngrijit de reprezentanții unui circ din stațiunea Venus. Foto: captură observatornews.ro, flickr.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns ca un copil de 4 ani să fie lovit puternic de un cal folosit pentru a-i plimba pe cei mici? Părinții îi acuză pe reprezentanții circului că nu au asigurat câteva măsuri elementare de protecție.

Copil de 4 ani, la un pas de tragedie

Conform declarațiilor consemnate pe observatornews.ro, micuțul nu a primit echipament corespunzător. În plus, organizatorii spectacolului ar fi fost neglijenți când au permis ca animalul să fie foarte aproape de copil.

ADVERTISEMENT

Chemați la fața locului, polițiștii au notat ce s-a întâmplat, dar circul și-a continuat activitatea. La rândul lor, părinții au trimis imaginile jurnaliștilor de la Antena 1.

Astfel se poate vedea momentul în care calul s-a speriat când copilul a vrut să se urce pe el. Bidiviul a reacționat și l-a lovit pe băiețel în zona pieptului și în picior.

ADVERTISEMENT

Din fericire, micuțul a scăpat fără fractură, dar a rămas cu o sperietură foarte puternică. ”Eu singură mi-am ridicat copilul. Nici măcar nu au avut răspunderea asta să ridice copilul de lângă cal.

Copilul încă acuză șocul produs de reacția calului

El are noroc că este în creştere, are oasele moi. Nu poate să calce pe piciorul drept. Plânge noaptea, se trezeşte, este speriat”, a spus mama băiețelului lovit de cal.

ADVERTISEMENT

Luau banii, iar părinţii rămâneau delimitaţi de funia aceea. Ei duceau copiii în centru. Copilul meu a văzut că un cal a ajuns și s-a dus direct spre el.

Nu trebuia să se întâmple lucrul ăsta”, a completat mama, care a făcut plângere la Poliție și la Protecţia Consumatorului. Reprezentanții IPJ Constanța au transmis că a fost deschis dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

Cu toate că oamenii din conducerea circului au refuzat să comenteze acest incident, un angajat a confirmat că acel copil a fost lovit de cal: ”L-a lovit calul. Chiar l-a lovit, dar n-are nimic rupt. N-are nimic. Se întâmplă, este un animal.”

ADVERTISEMENT