Lovitură! Mititelu: “Am câştigat palmaresul” Replica lui CS U!

Daniel Vlad   
in Stiri sportive
24/05/2017, 14:07
Lovitură! Mititelu: “Am câştigat palmaresul” Replica lui CS U! GALERIE FOTO

UPDATE. În urma declaraţiilor lui Adrian Mititelu, conducerea clubului CS U Craiova a emis un comunicat pe site-ul oficial.

“Ne-am promis nouă înşine, dar şi suporterilor alb-albaştri că nu vom mai răspunde oficial derapajelor de pe facebook ale personajului al cărui nume e sinonim cu ruina fotbalului craiovean. Pentru că Universitatea Craiova, prin tradiţie şi istorie, este obligată să menţină o anumită ţinută, implicit şi în privinţa standardului comunicării. Ne vom încălca această promisiune, sperăm pentru ultima oară. Motivul? Nu vrem ca prin pseudo-jurnalismul practicat prin crearea de ştiri de primă pagină din astfel de postări fanii Ştiinţei să fie dezinformaţi.

Nu este prima oară când Adrian Mititelu anunţă că a câştigat acest proces. A mai făcut-o o dată, în februarie 2015. De atunci nu s-a schimbat absolut nimic, drept urmare argumentaţia pe care am oferit-o atunci o vom relua:    

„Clubul Sportiv Universitatea Craiova nu a pierdut niciun proces legat de palmares şi cu atât mai puţin palmaresul în sine. În acţiunea introdusă la Tribunalul Dolj prin care Clubul Sportiv Universitatea Craiova cerea să se constate că palmaresul cuprins între perioada 1948-1992 îi aparţine de drept instanţa a decis să respingă cererea fără a motiva această hotărâre până în prezent. Motivul pentru care noi credem că s-a luat această hotărâre este că instanţa a decis că nu are calitatea de a judeca această cerere, palmaresul fiind o stare de fapt şi nu de drept.

Părţile în dosar au fost “Clubul Sportiv Universitatea Craiova” de drept public, înfiinţat în 1948, şi Fotbal Club U Craiova S.A, societate înfiinţată în 2002, aflată în faliment, reprezentată de lichidatorul judiciar. Nicio altă entitate, persoană juridică sau fizică, nu a considerat că are calitate în acest proces si nu s-a opus cererii noastre. Practic instanţa spune că nu are calitatea de a constata o stare de fapt şi că dacă cineva ne contestă palmaresul trebuie să se adreseze instanţei. Bănuim însă că nimeni nu o va face, ştiind că şansele de a câştiga sunt zero.

Reamintim că există în acest moment o soluţie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie ce a dat dreptate unui Club Sportiv într-o speţă similară cu a noastră.

Pentru a înţelege situaţia dăm următorul exemplu: Ce o să se întâmple cu un cetăţean ce se adresează unei secţii de poliţie cerându-i să i se dea o hârtie din care să reiasă că portofelul aflat în buzunarul său îi aparţine de drept? Fără discuţie că acesta va fi trimis la plimbare fără să primească nicio hârtie în acest sens. Cum ar fi ca în acel moment o altă persoană să vină să spună că dacă poliţia nu ţi-a dat hârtie că este portofelul tău înseamnă ca este al meu? Comic.

Pentru a înţelege ce înseamnă palmaresul şi ce înseamnă continuitatea vom da urmatorul exemplu: Pe 3 Iunie 1973 Universitatea învingea Steaua pe 23 August cu scorul de 6-2, două goluri Nelu Oblemenco. Indiferent de continuitatea patrimonială şi de moştenirea lăsată de marele Oblemenco nimeni niciodată nu va putea spune că a jucat în acel meci în locul Tunarului şi mai mult că a înscris cele doua goluri.

Palmaresul va aparţine întotdeauna celor ce l-au făcut. În cazul nostru Clubul Sportiv Universitatea Craiova, de drept public, înfiinţat în 1948. Acesta, împreună cu Craiova Maxima, autorităţile locale şi un grup de investitori au dat girul pentru formarea unei echipe de fotbal care să continue tradiţia echipei de fotbal “Ştiinţa Craiova”.

Nu trebuie să confundăm Clubul Sportiv U Craiova S.A, societate ce este într-adevăr înfiinţată în 2013 şi care asigură finanţarea şi administrarea echipei de fotbal “Universitatea Craiova” cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova de drept public, înfiinţat în anul 1948. Între cele două este un parteneriat identic cu cel făcut în anul 1994 când  Asociaţia Sportivă „Fotbal Club Universitatea Craiova“ administra şi finanţa echipa de fotbal Universitatea Craiova. Un parteneriat identic cu cel între Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti şi S.C. Dinamo 1948 S.A. înfiinţată în 2001, identic cu cel între Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi S.C. FC Steaua Bucuresti, societate înfiinţată în 2003, cu cel între Petrolul Ploiesti si Fotbal Club Petrolul S.A., societate înfiinţată în 1999. La fel societatea ce administreaza Rapid Bucuresti, respectiv S.C. Fotbal Club Rapid S.A. înfiinţată în 2006.

Credem că este timpul să punem capăt odată pentru totdeauna poveştilor menite a induce în eroare o parte a suporterilor “Ştiinţei”.  Universitatea aşa cum o ştim cu toţii din 2002 a murit în momentul în care Societatea Fotbal Club U Craiova S.A. a intrat în faliment. Juridic nu se mai poate face nimic pentru a da o continuitate acelei societăţi. Se punea problema cine are autoritatea morală de a reînvia “Campioana unei mari iubiri”. Clubul Sportiv Universitatea Craiova, de drept public, care a girat la nivelul anului 1994 formarea unei echipe de fotbal şi cel ce deţine palmaresul sau o pleiadă de societăţi comerciale apărute precum ciupercile după ploaie? Cei care au făcut istorie pentru Ştiinţa, respectiv Tilihoi, Ungureanu, Cârtu, Geolgău, Craioveanu, Silviu Lung, Negrilă, Săndoi, Beldeanu, Donose si toate glorile ce au luptat pentru culorile alb-albastre sau diverse personaje ce au pătat istoria acestei echipe? Profesorul Corneliu Andrei Stroe considerat de noi mentorul “Ştiinţei” renăscute aşa cum a fost si al Craiovei Maxima, împreună cu autorităţile locale sau diverse organizaţii obscure?

––––––––––––––––

UPDATE. Adrian Mititelu a dezvăluit pentru FANATIK.RO că palmaresul Universităţii Craiova se află în posesia lui FC U, după ce Tribunalul Dolj a anunţat decizia. “Eu v-am mai spus că Badea şi avocaţii săi au fugit de judecarea procesului pentru palmaresul Universităţii Craiova ca dracul de tămâie, dar tot nu au scăpat. Le-a fost respinsă cererea de renunţare la judecarea acestei cauze, iar apoi s-a judecat pe fond. În cele din urmă noi am câştigat. Palmaresul este la noi”, a spus Mititelu.

Avocatul lui Pavel Badea, Radu Marinescu a declarat pentru FANATIK.RO: “Eu nu am nici o informaţie. Aştept şi eu să apară decizia pe portal pentru a putea comenta oficial

–––––––––––

Adrian Mititelu a susţinut pe pagina sa de facebook că în jurul prânzului Pavel Badea a renunţat la procesul cu palmaresul Universităţii Craiova după ce la Tribunalul Dolj s-a derulat un nou termen din dosarul 11665/63/2014.

“Breaking News! BADEA A RENUNŢAT LA PROCESUL CU PALMARESUL! Voi revenii….”, a spus Mititelu.

Contactat de către FANATIK.RO, Adrian Mititelu a declarat: “S-a încheiat acest termen al procesului. Pavel Badea, clubul său, dar şi cei de la CSU au fugit de acest proces ca dracu de tămâie. Peste câteva ore voi povesti tot ce s-a întîmplat la acest termen şi ce au făcut avocaţii lor”.

Avocatul părţii adverse, Radu Marinescu a declarat pentru FANATIK.RO: “Nu pot să confirm şi nici să infirm date din acest proces deoarece procedurile sale sunt în desfăşurare”.

Însă Pavel Badea a confirmat că că avocaţii săi au decis să ceară Instanţei să nu se mai judece dosarul respectiv.

După ce avocaţii mei au analizat situaţia au decis că cel mai bine este să renunţăm la această cauză.  Ne-am retras din acest proces”,a spus Badea.

Închide ×