Scandal pe tema votului în cazul Şova. PNL atacă la CCR decizia Senatului şi cere alegeri ANTICIPATE

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/03/2015, 15:16
Scandal pe tema votului în cazul Şova. PNL atacă la CCR decizia Senatului şi cere alegeri ANTICIPATE

PNL critică votul dat de Senat pentru apărarea lui Dan Şova faţă de cererea de reţinere şi arestare şi anunţă totodată că va ataca la CCR decizia instituţiei. “Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi”, anunţă Alina Gorghiu. Rezultatul în cazul lui Dan Şova a fost: 79 de voturi “pentru”, 67 “împotrivă” şi 5 anulate. “PNL cere alegeri anticipate pentru a da ţării un nou Parlament”, a mai spus co-preşedintele PNL Alina Gorghiu.

“Ceea ce s-a întâmplat, astăzi, este o sfidare a românilor, a justiţiei, a statului de drept. Astăzi, PSD şi Victor Ponta au orchestrat, în dispreţ total faţă de cetăţenii României, o piesă nouă, de natură procedurală, cu aceeaşi intenţie: blocarea justiţiei. E încă o lecţie prin care Victor Ponta ne arată că nu vom fi niciodată, nici noi, nici românii, egalii PSD. Singura diferenţă între votul în cazul dlui Şova şi al dlui Vâlcov este că cel din urmă a ales o cale demnă. Prin votul senatorilor PSD, Victor Ponta aruncă în aer credibilitatea unei ţări întregi, pentru a nu pierde puterea, Palatul Victoria.Votul de astăzi confirmă ceea ce spunem de vreme îndelungată: PSD este umbrela corupţiei, iar Victor Ponta mânerul de care se agaţă toţi cei care au probleme cu legea. Aceasta este integritatea PSD: mimează, în interior, un statut drept, dar rămân aceiaşi adversari ai statului de drept. Pentru ca toţi să fim egali în faţa justiţiei, şi politicieni şi cetăţeni, singura soluţie este judecata românilor, în cadrul alegerilor anticipate”, anunţă Alina Gorghiu.

“PNL cere alegeri anticipate pentru a da ţării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate şi un restart în relaţia dintre clasa politică şi cetăţeni, echivalent celui din noiembrie 2014”, ami spune co-preşedintele PNL.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Închide ×