Fotbal intern

SCANDAL pentru jucătorul dorit de Dinamo: “Lăsaţi-l SĂ PLECE!”

Jucătorul dorit cu insistenţă de Dinamo, Dan Nistor, trece prin momente dificile la formaţia Pandurii Târgu Jiu. Mijlocaşul şi-a depus memoriu să devină jucător liber de contract, dar şi...
25.07.2016 | 15:42
SCANDAL pentru jucatorul dorit de Dinamo Lasatil SA PLECE

Jucătorul dorit cu insistenţă de Dinamo, Dan Nistor, trece prin momente dificile la formaţia Pandurii Târgu Jiu. Mijlocaşul şi-a depus memoriu să devină jucător liber de contract, dar şi să-şi primească restanţele salariale, iar acest lucru l-a nemulţumit pe Narcis Răducan, preşedintele gorjenilor.

Petre Grigoraş şi oficialii echipei Pandurii Tîrgu Jiu au decis să-l scoată din lot pentru meciul din prima etapă pe Dan Nistor.

Impresarul lui Dan Nistor, Lucian Marinescu, a avut un schimb dur de replici cu Narcis Răducan, preşedintele formaţiei Pandurii Târgu Jiu. Primul le cere oficialilor gorjenilor să plătească restanţa salarială către Dan Nistor, dar cel din urmă şi-a arătat nemulţumirea faţă de atitudinea fotbalistului.

“Trebuie să plătiţi jucătorii!”

Eu am considerat pînă acum că avem o relaţie foarte bună şi am fost surprins ce a afirmat. El a spus că motivul problemelor cu Dan Nistor aş fi eu. Eu cred că el ar trebui să fie corect şi să spună cum stau lucrurile şi ce decizie a luat conducerea în ceea ce îl priveşte pe Dan. Eu nu pot să mă bag în gestiunea clubului, iar Narcis are o vastă experienţă ca şi conducător. A activat pînă acum la 8-9 cluburi într-o scurtă perioadă. El ştie să gestioneze mult mai bine problemele acestea sau situaţiile mai puţin plăcute. Mă surprinde că nu dă credit jucătorilor cu problemele financiare, jucătorilor care şi-au cerut drepturile. Este dreptul lui să îşi ceară plata salariilor şi să devină jucător liber. Eu am adus un jucător care a renunţat la foarte mulţi bani şi a venit la Pandurii pe o sumă pe care nu am negociat-o.

Eu nu pot decît să îmi fac datoria faţă de jucătorul meu şi mi-am dat punctul meu de vedere pentru că Dan şi-a făcut datoria la Pandurii. El a fost împrumutat la Pandurii şi Evian a plătit trei sferturi din salariul lui, iar voi aţi plătit o mică parte tot din infervenţia mea. La începutul sezonului actual mi-ai spus că Pandurii nu îl mai poate plăti pe Dan. El are un contract şi e problema voastră ce faceţi, dar dacă el era un jucător important făceaţi un efort. Dan nu vrea să plece de la Pandurii. El este cu trup şi suflet jucătorul Pandurilor, este căpitanul echipei. Lui Dan i s-a transmis că dacă nu face ceea ce spun ei o să se întîmple chestia asta…Jucătorii din România fug din cauza asta. Avem o etichetă foarte proastă în străinătate. Trebuie să plătiţi jucătorii. Dan a venit să îşi ceară drepturile şi a jucat fotbal, atunci trebuie să-l respectaţi. Cine a spus că va ajunge Dan Nistor la Dinamo? Eu? Dan? Noi nu am spus niciodată asta. Lăsaţi-l liber dacă nu puteţi să-l plătiţi. L-aţi ameninţat că îl scoateţi din lot dacă îşi depune memoriu”, a spus Lucian Marinescu, impresarul lui Dan Nistor.

“Nu sîntem obligaţi să mergem pe acelaşi drum”

Te rog să spun ceea ce am greşit. Nu tu eşti motivul pentru care noi sîntem în litigiu. Eu am spus că sîntem în litigiu că a fost învăţat de impresarul lui să devină jucător liber. El are dreptul să cîştige acei bani, dar contest faptul că a vrut să devină jucător liber. Este normal ca el să îşi ceară banii, iar eu am fost indulgent şi am redus clauza de reziliere de la 350.000 de euro la zero. El a fost căpitanul echipei. Dacă depunea actele să primească banii nu se lua nimeni de el pentru că nu este singurul. Atunci cînd vrei să fi jucător liber şi suni a doua zi la toate cluburile…atunci este o problemă. E logic ceea ce s-a întîmplat cu Dan Nistor, iar Petre Grigoraş a fost de acord cu decizia luată de noi. Poţi să te pui în locul lui Grigoraş. Cum să îl bage împotriva lui Dinamo după ce el spune peste tot că vrea să ajungă la Dinamo. Sîntem obligaţi să-i bagem în primul 11 dacă el vrea să plece? Nu sîntem obligaţi să mergem pe acelaşi drum. Dacă el spune că îşi retrage memoriu să devină liber, atunci el mîine e în teren. Dan Nistor a spus că agentul lui l-a sfătuit să fie jucător liber de contract. Îi plătim toţi banii şi tu să aduci 50.000 de euro pentru el, pentru căpitanul echipei care a terminat pe locul 3 în sezonul trecut”, a spus şi Narcis Răducan.