News

Lovitură devastatoare pentru Ludovic Orban. Ciprian Ciucu, noul președinte PNL București!

Scandal pentru șefia PNL București, funcție pentru care se luptă Violeta Alexandru și Ciprian Ciucu
24.07.2021 | 16:00
Lovitura devastatoare pentru Ludovic Orban Ciprian Ciucu noul presedinte PNL Bucuresti
ADVERTISEMENT
24-07-2021
13:16

Ciprian Ciucu a câștigat președinția PNL București

Lovitură teribilă pentru Ludovic Orban după ce primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a devenit noul președinte PNL București! Acesta a fost ales cu 498 de voturi, în timp ce Violeta Alexandru, susținută puternic de liderul formațiunii, a obținut 403 voturi. 

Ciucu a transmis un mesaj celor care l-au susținut:

“Mulțumesc din suflet PNL București, va mulțumesc dragi colegi, pentru încrederea pe care mi-ati acordat-o astăzi!
Echipa pe care trebuie sa o susținem mai departe este formată din:
Catalin Deaconescu – prim vicepresedinte
Diana Baciuna – prim vicepreședinte
Octavian Oprea – vicepresedinte
Tudorel Prună – vicepreședinte
Stelian Bujduveanu secretar general
Bogdan Ciocarlan – Trezorier
Daniela Pasareanu – Cenzor
Florin Berbecaru – COAMB
Încrederea dumneavoastră mă responsabilizează și mai mult.”, a scris Ciprian Ciucu, pe contul lui de Facebook.

24-07-2021
10:40

Ce spune Violeta Alexandru despre alegerile PNL București

Liderul PNL Bucureşti Violeta Alexandru a afirmat la conferinţa de alegeri în această organizaţie, că obiectivul ei a fost să cureţe organizaţiile de practicile USL-iste şi să dea încredere colegilor ca aceştia să nu simtă că trebuie să negocieze cu cineva pe sub masă sau că trebuie să se pună bine cu cineva pentru că nu pot reuşi pe cont propriu.

„Obiectivul pe care mi l-am asumat a fost să curăţ organizaţiile noastre de practicile USL-iste. Am avut un obiectiv asumat să dau încredere colegilor noştri, să identific şi să cresc lideri în filialele noastre, care să stea pe picioarele lor, care să aibă încredere în competenţelor lor şi care să nu se simtă că trebuie să negocieze cu cineva pe sub masă sau trebuie să se pună bine cu cineva pentru că pe cont propriu nu pot reuşi”, a afirmat Violeta Alexandru.
 
Ea a menţionat că obiectivul ei a fost de înlăturare a PSD din Bucureşti.
 
„Am ţinut mult să dăm jos PSD-ul din Bucureşti şi am ţinut împreună la acest obiectiv. Sunt omul care a fost în fiecare filială aşa că decizia de a susţine împreună un candidat comun, noi şi USR-PLUS, a fost o decizie discutată cu dumneavoastră. (…) Decizia a fost obiectivul de înlăturare a PSD din Bucureşti şi am reuşit împreună acest lucru. Vă mulţumesc că pentru sacrificiu şi că aţi înţeles că înainte de orice vrem binele Bucureştiului şi vrem să scoatem Capitala şi administraţia din aranjamentele şi grupurile de interese ale PSD, care o storseseră de ultimele resurse financiare de a ajuns Nicuşor Dan să se chinuie să găsească o soluţie pentru care să acomodeze bugetul ca să susţină cheltuielile necesare, ce să mai vorbim de investiţii. PSD-ul se bucură când vede cum ne luptăm între noi. PSD se bucură ştiind că a lăsat vistieria Bucureştiului goală, că a lăsat Bucureştiul cu datorii imense şi că a pus primarul general în cea mai dificilă poziţie”, a explicat liderul PNL Bucureşti.

24-07-2021
10:38

Orban o sprijină pe Violeta Alexandru la şefia PNL Bucureşti

Ludovic Orban a afirmat că o sprijină pe Violeta Alexandru la preşedinţia PNL Bucureşti, afirmând că este o susţinere pentru loialitate, coloană vertebrală, cuvânt. Orban a precizat că a avut un protocol semnat cu Ciprian Ciucu, încălcat de acesta după numai o zi. 

„Nu am obiceiul la conferinţe de alegeri să susţin un candidat. În toate conferinţele judeţene la care am fost nu mi-am exprimat făţiş susţinerea pentru un candidat pentru că în calitate de preşedinte PNL am considerat că este dreptul fiecărui membru al partidului să aleagă conducerea PNL în fiecare filială. La această conferinţă în schimb îmi voi exprima opţiunea”, a transmis Orban.El a explicat de ce o susţine pe Violeta Alexandru.

„În urmă cu aproximativ o lună, am început discuţiile cu Ciprian Ciucu pentru o susţinere reciprocă şi pentru a identifica o soluţie pentru Bucureşti. Discuţiile s-au materialiat într-un protocol, semnat de domnul Ciucu, de încă trei preşedinţi de filiale de sector: Sectorul 1, Sectorul 3, Sectorul 5 şi contrasemnat de mine. La o zi după semnarea protocolului, eram la o conferinţă judeţeană, a venit un coleg care mi-a spus consternat că Ciucu şi-a depus candidatura în prezenţa premierului Florin Cîţu şi susţinut de colegii din Sectorul 2 şi Sectorul 6. Nu voi da publicităţii acest protocol şi nu am vrut să mă refer la el şi nu m-aş fi referit niciodată dacă acest lucru nu l-ar fi făcut Ciprian Ciucu”, a declarat Orban.

24-07-2021
10:12

Florin Cîțu, reproșuri dure pentru Nicușor Dan. „ În 2024 voi susţine un candidat liberal la Primăria Capitalei”

Premierul Florin Cîţu şi-a exprimat susţinerea pentru Ciprian Ciucu la şefia PNL Bucureşti căruia i-a spus că aşteaptă să unească Bucureştiului. El a avut un mesaj pentru Nicuşor Dan şi i-a transmis că nimic nu l-a oprit să se înscrie în PNL, după ce a primit susţinerea liberalilor pentru Primăria Capitalei. Prim-ministrul a adăugat că în 2024 va vota un candidat liberal la PMB, iar la primăriile de sector vor fi candidaţi ai PNL.

„Eu am spus că vreau să fim cel mai mare partid politic din România. Şi asta înseamnă că vom susţine candidaţi liberali la toate primăriile de sector. Cu tot respectul, domnule primar general, în 2024 voi susţin un candidat liberal la Primăria Generală. Nu vom mai face compromisuri, compromisurile costă. Astăzi, când merg pe stradă în Bucureşti, vine lumea şi mă întreabă de ce nu este tăiată iarba în nu ştiu ce parc. PNL decontează, deşi nu are administraţiile. Aceste alegeri sunt despre PNL şi eu şi Ciprian puteam să stăm în afară, să fim tehnocraţi, dar am ales să intrăm în politică şi în PNL pentru că suntem liberali. Nimic nu vă oprea, domnule primar general, să intraţi în PNL după ce aţi primit susţinerea PNL”, a zis premierul

24-07-2021
10:09

Nicușor Dan se implică în lupta pentru șefia PNL București! Ce preferat are primarul Capitalei

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că a avut o colaborare bună cu liderul PNL Bucureşti Violeta Alexandru, care candidează pentru un nou mandat la şefia filialei, aceasta fiind o profesionistă în administraţie.

„În toate deciziile pe care le luăm am observat maturitate, tact şi este nevoie de tact la nivelul municipiului Bucureşti şi a avut tot timpul, când în decizii dificile pe care am avut să le luăm, a avut deschiderea conducerii naţionale a PNL”, a adăugat edilul.

„Vreau să îi mulţumesc Violetei Alexandru pentru colaborarea pe care am avut-o şi pe care sper să o continuăm. Vreau să pun despre ea, aşa cum ştim cu toţii, că este o profesionistă în administraţie. Un lucru foarte important este o persoană care în toată colaborarea pe care am avut-o cu ea până acum a pus binele public şi binele partidului înaintea propriei persoane şi acesta e lucrul cel mai important. Ori de câte ori discut cu ea, vorbim de proiectele propuse de PNL, niciodată de ea însăşi. În toate deciziile pe care le luăm am observat maturitate, tact şi este nevoie de tact la nivelul municipiului Bucureşti şi a avut tot timpul, când în decizii dificile pe care am avut să le luăm, a avut deschiderea conducerii naţionale a PNL. A fost o plăcere şi o onoare să lucrez cu Violeta şi sper ca dvs să îmi oferiţi plăcerea şi onoarea să continui această relaţie şi vă asigur de preţuirea şi colaborarea mea în tot ce va urma”, a afirmat Nicuşor Dan

24-07-2021
10:07

Florin Cîțu, lobby pentru Ciprian Ciucu

Premierul Florin Cîţu a transmis înaintea şedinţei de alegeri de la PNL Bucureşti că este sigur că scrutinul se va desfăşura corect şi va fi câştigat de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

“Astăzi sunt sigur că alegerile se vor desfăşura în condiţii normale şi va câştiga Ciprian Ciucu. Mă bazez pe voturile necesare pentru a câştiga”, a zis premierul.

Este ziua decisivă pentru liberalii din Bucureşti. Aceștia îşi aleg conducerea iar pentru funcţia de preşedinte candidează actualul lider, Violeta Alexandru, dar şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Cele două tabere au susținători puternici în interiorul partidului.

Astfel, Violeta Alexandru îl are de partea ei pe președintele PNL, Ludovic Orban, în timp ce Ciprian Ciucu este susţinut de premierul Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT

Scandal pentru șefia liberalilor bucureșteni!

Echipele celor doi candidaţi au încercat să stabilească de comun acord datele scrutinului, însă echipa lui Ciucu a plecat de la discuţii, acuzând de minciună oamenii Violetei Alexanru.

”Aşa ceva nu credeam să trăiesc din partea colegilor mei, să îmi facă aşa ceva oamenii cu care în ultimii doi ani m-am însoţit, proprii mei colegi, chiar Violeta (…)

ADVERTISEMENT

Ei publicaseră, în timp ce discutam, un articol mincinos într-o publicaţie on-line (…) Eu nu m-am mai întâlnit cu astfel de practici.

Eu nu aşa fac politică. Ce fel de oameni sunt aceia care fac publice discuţiile private dar pe invers”, a scris pe o rețea de socializare Ciprian Ciucu, anunţând că nu are oameni în comitetul de organizare.

ADVERTISEMENT

Ulterior, primarul sectorului 6 a făcut acuzaţii de fraudă, vorbind despre condiţii de organizare a alegerilor care nu au existat nicăieri în ţară.

”Atenţie, pericol de fraudă. Nici până în acest moment preşedinta PNL Bucureşti nu a acceptat să convenim împreună forma finală a organizării a alegerilor PNL Bucureşti. Că să nu se spună că nu am atras atenţia, las aici principalele vicii de procedură, care nu au existat nicăieri în alegerile din ţară şi pe care ei vor să le impună”, a mai notat Ciprian Ciucu.

ADVERTISEMENT

El a făcut referire la cabine de vot fără perdea în spate şi filmare fixată pe cabinele de vot, plicuri în care să fie introdus votul şi la desfăşurarea votului în ordine alfabetică.

”Nu se poate vorbi despre corectitudine, în timp ce procedura de vot nu este agreată de ambele părţi. Ar fi jenant şi împotriva principiilor promovate de către Partidul Naţional Liberal! Şi am fi puşi în această situaţie degeaba pentru că nu au ei atâtea plicuri câte voturi avem noi”, a mai afirmat Ciucu.

În replică, Violeta Alexandru le-a mulţumit tuturor celor care se vor afla în sală pentru a vota şi a promis că va asigura ”secretul votului şi un climat civilizat de exprimare a votului”.

Vă readucem aminte că anul acesta are loc congresul PNL, mai exact pe 25 septembrie, iar până atunci au loc alegeri în toate organizaţiile locale şi judeţene.

ADVERTISEMENT