News

Scandal în PNL, după declarațiile lui Ludovic Orban privind domeniul IT! Un important lider îi cere demisia

02.06.2019 | 17:27
Scandal in PNL dupa declaratiile lui Ludovic Orban privind domeniul IT Un important lider ii cere demisia

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut mai multe declarații controversate în acest weekend la o întâlnire a partidului, în care a vorbit despre nevoia de renunțare a scutirii impozitelor pe venit în ceea ce privește pe cei care lucrează în domeniul IT. Unul dintre liderii locali ai liberarilor, primarul din Tâgu Jiu Marcel Romanescu a cerut chiar și demisia lui Orban în urma acestor declarații.

Primarul liberal din Târgu Jiu îi cere demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte PNL

Într-o postare publică pe facebook, primarul PNL al municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a scris că îi cere demisia lui Ludovic Orban: „Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal! Ca cetăţean al României care crede în oprirea declinului şi în restartarea în bine a ţării lui, ca preşedinte al PNL Târgu Jiu şi ca primar ales de români patrioţi, într-unul dintre cele mai roşii judeţe ale ţării – Gorj – luând act de declaraţiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreşte diminuarea veniturilor IT-iştilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile şi principiile liberale şi că nu mai poate rămâne nici o zi în fruntea Partidului Naţional Liberal”, susţine Marcel Romanescu.

Romanescu susține că mii de IT-iști din România ar pleca la muncă în străinătate dacă propunerea lui Ludovic Orban ar deveni o realitate:„Nici un bun român nu poate cere şi nu poate anunţa demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiştilor IT din România şi împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliţia PSD – ALDE. Căci o creştere a preţului serviciilor din domeniul IT induce în mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburanţilor. Într-o Românie în curs de informatizare, orice afacere depinde din ce în ce mai mult de anumite prestaţii IT, a căror scumpire ar genera efecte negative în lanţ. Nu mai punem la socoteală un alt efect pervers: alte câteva mii de IT-işti din România ar lua, şi ei, drumul Occidentului”, a mai scris liderul PNL Târgu Jiu.

Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Partidului Național Liberal!Ca cetățean al României care…

Gepostet von Marcel Laurentiu Romanescu am Sonntag, 2. Juni 2019

Ludovic Orban rămâne fidel ideii sale de a impozita salariații din IT

În ciuda criticilor primite atât din partea membrilor de partid, cât și din partea specialiștilor, Ludovic Orban rămâne fidel ideii ca și angajații din domeniul IT să fie impozitați la fel ca ceilalți angajați:

„Este o declaraţie în care am vorbit despre principiul echităţii fiscale, iar în acel context am făcut acea declaraţie. Sunt adept al echităţii fiscale şi consider că prin orice alt principiu se pot crea privilegii pentru anumite categorii profesionale şi am exemplificat cu IT-iştii. Nu am nimic cu IT-iştii, dimpotrivă, îmi doresc dezvoltarea acestui sector, dar nu este normal ca ei să fie scutiţi de impozit, iar alte categorii nu. Pe principiul acesta hai să îi scutim şi pe profesorii de informatică, pentru că ei îi formează pe IT-işti”, a declarat președintele PNL, la o zi după ce a vorbit prima dată despre impozitul pe venit al celor din IT.