Fotbal international

Scandal politic la CM 2018! Croatul Vida riscă suspendarea pentru semifinala cu Anglia

08.07.2018 | 14:35
Scandal politic la CM 2018 Croatul Vida risca suspendarea pentru semifinala cu Anglia

Scandal politic la CM 2018! Omul care a avut o mare contribuţie la succesul din sferturi, la lovituri de departajare, în faţa Rusiei, croatul Domagoj Vida, riscă suspendarea din partea FIFA pentru semifinala cu Anglia! Ar însemna o uriaşă pierdere pentru apărarea Croaţiei, Vida jucând impecabil la acest turneu final.

În meciul cu Rusia el a marcat al doilea gol în prelungiri al echipei sale, dar ruşii au găsit resurse pentru a egala şi trimite partida la loviturile de departajare, acolo unde din nou Vida a fost imperial în execuţia sa. Vida s-a transferat în iarna lui 2018 de la Dinamo Kiev la Beşiktaş, dar se simte în continuare foarte legat de foştii coechipieri de la echipa fanion a capitalei Ucrainei.

Scandal politic la CM 2018. S-a apărat spunând că e vorba de o glumă

Fundaşul croat riscă însă serios prezenţa în semifinala cu Anglia, ca urmare a unui mesaj cu vădită tentă politică difuzat pe contul său de Twitter. Vida apare de Ognen Vukojevic, fost jucător şi actualmente scouter la Dinamo Kiev şi dedică succesul din sferturi Ucrainei.

Vida a strigat “Glorie Ucrainei!“, care reprezintă numele unui cântec al armatei ucrainene şi al naţionaliştilor care se opun cererilor teritoriale ale Rusiei. “Această victorie este pentru Dinamo şi pentru Ucraina, a completat Vukojevic.

FIFA nu a luat nici o măsură în cazul elveţienilor Shaqiri, Xhaka şi Lichsteiner

Forul mondial investighează cazul şi va lua o decizie în următoarele zile. În ceea ce priveşte folosirea de sloganuri politice, regulamentul disciplinar prevede o suspendare de două meciuri şi o amendă minimă de 5.000 de franci elveţieni.
Scandal diplomatic la CM 2018. Croatul Domogaj Vida a postat un video ofensator pentru Rusia şi în favoarea Ucrainei
Scandal diplomatic la CM 2018. Croatul Domogaj Vida a postat un video ofensator pentru Rusia

 Există însă un precedent la actuala ediţie a Cupei Mondiale, care oferă motive de optimism în tabăra croată că Vida nu fi suspendat la semifinala cu Anglia. Elveţienii Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka şi Stephan Lichtsteiner au primit doar amenzi, după ce, la meciul din grupe cu Serbia, câştigat cu 2-1, au sărbătorit golurile făcând un gest cu trimitere evidentă la vulturul aflat pe steagul Albaniei.O atitudine provocatoare, în contextul tensiunilor dintre sârbi şi albanezi.

Tags: