Fotbal intern

Scandal politic la Pitești. Marcel Ciolacu a primit tricoul cu numărul 10 înaintea meciului cu FCSB

20.09.2020 | 15:13
Scandal politic la Pitesti Marcel Ciolacu a primit tricoul cu numarul 10 inaintea meciului cu FCSB
ADVERTISEMENT

Scandal politic la Pitești. Clubul de fotbal FC Argeș, care va juca în etapa a 4-a a Ligii 1 pe terenul celor de la FCSB, se află în mijlocul unei dispute electorale. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a primit chiar pe gazonul arenei „Nicolae Dobrin” tricoul cu numărul 10 al echipei alb-violete, din partea candidatului Cristian Gentea.

Cristian Gentea este președintele formației FC Argeș și va candida la primărie din partea PSD. În prezent, funcția de primar este deținută de Constantin Cornel Ionică, membru al aceluiași partid.

ADVERTISEMENT

Oponenții politici ai lui Cristian Gentea acuză că președintele echipei din Liga 1 se folosește de istoria echipei, dar și de poziția de putere pe care o are în cadrul clubului alb-violet, pentru a atrage voturi.

Scandal politic la Pitești. Gentea i-a dat lui Marcel Ciolacu tricoul cu numărul legendarului Nicolae Dobrin

Meciul FCSB – FC Argeș nu se va amâna, deși roș-albaștrii nu se pot baza pe nouă dintre fotbaliștii de bază și au tot staff-ul tehnic în izolare, însă partida nu este singurul eveniment care atrage atenția fanilor echipei din Pitești.

ADVERTISEMENT

Scandalul a început ieri, atunci când președintele PSD, Marcel Ciolacu, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare alături de Cristian Gentea pe arena „Nicolae Dobrin”. În poză mai apare și Ion Mînzînă, candidatul PSD la Consiliul Județean Argeș.

Gentea ținea în mâini un tricou oficial de joc al echipei FC Argeș, inscripționat cu numărul 10 și cu numele lui Ciolacu. Tricoul i-a fost apoi înmânat liderului PSD.

ADVERTISEMENT

Descrierea fotografiei este una prin care Marcel Ciolacu sugerează că meritul promovării echipei FC Argeș în Liga 1 după 12 ani de absență i-ar aparține exclusiv lui Cristian Gentea.

„Cristian Gentea este un profesionist care a demonstrat că știe să facă performanță. Așa cum a împlinit un vis al tuturor argeșenilor prin promovarea echipei #FCArgeș, după 12 ani, din nou în Divizia A, așa va face și din Pitești un oraș cu adevărat #european!

ADVERTISEMENT

Mulțumesc pentru că mi-ați făcut onoarea să îmi dăruiți tricoul lui FC Argeș, echipa care ni l-a dat pe marele Nicolae Dobrin! Forța Argeș”, a scris Ciolacu în descrierea fotografiilor pe care a ales să le publice.

PSD va obține o victorie zdrobitoare în #Argeș la alegerile locale! Vom câștiga Consiliul Județean pentru că Ion…

Geplaatst door Marcel Ciolacu op Zaterdag 19 september 2020

Istoria FC Argeș, instrument electoral pentru Gentea

Cristian Gentea, președintele FC Argeș și candidatul PSD la postul de primar al orașului Pitești, nu s-a rezumat la a-l invita pe Marcel Ciolacu pe gazonul din Trivale și la a-i înmâna tricoul cu numărul purtat de Nicolae Dobrin. Gentea a implicat în campania sa electorală și alte nume grele din istoria clubului alb-violet.

Jean Barbu, Eduard Augustin, Viorel Moiceanu sau Doru Toma sunt printre gloriile clubului care au participat la filmarea unor clipuri de promovare ale candidatului PSD. De asemenea, antrenorul echipei, Ionuț Badea, și-a exprimat sprijinul pentru Gentea.

Reacția oponenților politici nu s-a lăsat așteptată, iar candidatul USR la primărie a răspuns tot printr-o postare făcută pe Facebook. Ionuț Moșteanu a atacat inițiativa lui Gentea și susține că FC Argeș a fost transformată în „anexa PSD de campanie” și că „FC Argeș nu e PSD”.

Azi a fost la Pitești farul călăuzitor al PSD-ului, Marcel Ciolacu. Așa cum Firea are o campanie cu dansuri pe terasă,…

Geplaatst door Ionuț Moșteanu op Zaterdag 19 september 2020

Scandal politic la Pitești. Și suporterii au luat foc

Cunoscuți pentru atașamentul lor față de FC Argeș, dar și față de Nicolae Dobrin, pe care l-au adoptat drept simbol al echipei, fanii alb-violeți au reacționat imediat la cele întâmplate și au vopsit pe zidurile din oraș mesaje sugestive.

„Nu vă bateți joc de mândria noastră”, „Fără FC Argeș în campania voastră” și „FC Argeș nu e instrument politic” au fost mesajele vopsite de suporteri.

FC Argeș evoluează în această seară contra celor de la FCSB, la Giurgiu, în etapa a 4-a a Ligii 1. Pentru piteșteni, partida reprezintă o excelentă oportunitate să obțină prima victorie a sezonului în Liga 1. Adversarii de la FCSB, grav afectați de coronavirus, vor aborda partida fără foarte mulți dintre oamenii de bază și vor alinia un prim 11 format din fotbaliști foarte tineri.


(P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Argeș: 2,27 este cota pentru „Egalitate la pauză“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT