Sport

Scandal sexual în sportul românesc! COSR cere schimbarea antrenorului: “Ne punea să ne îmbrăcăm provocator”

24.11.2020 | 22:10
Scandal sexual in sportul romanesc COSR cere schimbarea antrenorului Ne punea sa ne imbracam provocator
ADVERTISEMENT

Un scandal sexual a lovit din plin sportul românesc, iar COSR cere schimbarea antrenorului de la lotul olimpic de bob. Ioana Gheorghe, componentă a lotului, a lansat acuzaţii la adresa lui Paul Neagu, antrenorul lotului.

Aceasta l-a acuzat pe Neagu de violenţă şi hărţuire, adăugând că acesta ar fi încercat să-şi exploateze sexual elevele.

ADVERTISEMENT

Sportiva a vorbit depre evenimente halucinante care au avut loc în interiorul lotului de bob sub comanda lui Paul Neagu.

Scandal sexual în sportul românesc! COSR cere schimbarea antrenorului: “Ne punea să ne îmbrăcăm provocator”

Scandalul sexual a ieșit la lumină după declarațiile Ioanei Gheorghe, sportiva dezvăluind în presă detalii despre anumite petreceri private, la care aceasta și colega sa Andreea Grecu au fost invitate: “La acele întâlniri, ne punea să ne îmbrăcăm provocator, să zâmbim oricărui bărbat și să facem ce ni se spune. Indiferent ce ni se propunea, nu aveam dreptul să spunem nimic. În mai, mi-am permis să-i răspund unui bărbat care mi-a făcut referiri perverse. De atunci, Paul spune că din vina mea ‘nu mai suntem invitate la masă’. Tot la Constanța, de exemplu, un anume ‘Ianis din Portul Tomis’ l-a întrebat pe antrenor dacă ‘are vreo fetiță pentru el, acesta răspunzând ‘Desigur, ți le aduc la masă să le vezi.”

ADVERTISEMENT

Ioana Gheorghe a continuat dezvăluirile cu un eveniment petrecut în cantonamentul din Letonia în camera de hotel: “Eram în lenjerie intimă, numai ce ieșisem de la duș. A intrat peste mine în cameră, nici nu l-am văzut la început, pentru că ascultam muzică în căști. Când l-am văzut, eram la mine la pat. Mi-a smuls telefonul din mână. În momentul în care i-am spus să îmi dea telefonul înapoi, că nu are niciun drept să îl ia, s-a repezit. Eu eram în pat și el stătea în picioare și se uita de deasupra mea. Avea telefonul în mână și a încercat să dea cu el în mine.”, a declarat Ioana Gheorghe pentru ziuadevest.ro.

Pentru aceeași sursă, logodnicul Ioanei, Cristian Toch, a confirmat declarațiile acesteia: “Foarte important de menționat este că acest om se ocupă în Constanța cu proxenetism. Erau rugate să se îmbrace cât mai provocator. Acei oameni le făceau diferite propuneri, el le prezenta drept ‘fetițele lui’ și, dacă cineva dorea, putea să ia legătura cu ele. Ioana chiar a fost certată pe această chestie, că și-a permis ca unui moș libidinos, că nu pot să îi spun altfel, să i-o taie, cu alte cuvinte. I s-a spus că din cauza ei nu mai sunt invitate la acele mese.”

ADVERTISEMENT

COSR cere schimbarea antrenorului

“Comitetul Olimpic și Sportiv Român a luat cunoștință încă de la început de faptele petrecute la Lotul Olimpic de Bob al României, în cantonamentul din Letonia, de la Sigulda, și dezaprobă orice gest care aduce atingere oricărui sportiv. Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) cere Federației Române de Bob și Sanie (FRBS) ca până la definitivarea cercetării să numească un nou antrenor care să asigure continuitatea pregătirii pentru componentele Lotului Olimpic de Bob și participarea la competițiile internaționale din calendarul Federației Internaționale de Bob și Skeleton.

Totodată, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat în regim de urgență Federației Române de Bob și Sanie să analizeze situația și să acționeze rapid pentru clarificare și soluționare. COSR își exprimă totalul dezacord față de astfel de situații și oferă sprijinul total pentru ca sportiva Ioana Teodora Gheorghe să își poată continua pregătirea în condiții de siguranță până la soluționarea și clarificarea situației. Ne manifestăm totala deschidere și sprijinul necondiționat pentru ceilalți sportivi ai Lotului Olimpic de Bob al României. 

ADVERTISEMENT

Activitatea lor trebuie să continue, sezonul competițional este la început iar pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 este în plină desfășurare. Salutăm orice decizie a persoanelor din anturajul sportivilor care ar putea debloca situația, pentru suportul psihic și mental al acestora. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu va prezenta situația Comitetului Executiv de miercuri, 25 noiembrie 2020, în regim de urgență. COSR respinge și retrage orice sprijin persoanelor care încalcă prevederile Chartei Olimpice”, a fost mesajul COSR.

ADVERTISEMENT
Tags: