News

Anchetă la un spital din Sibiu după ce a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie. ”Nesimțită ordinară!”

Un medic de la Spitalul Județean Sibiu este acuzat că a jignit o femeie în mod repetat, atunci când aceasta i-a reproșat unele probleme din tratamentul aplicat tatălui ei.
29.01.2022 | 18:23
Ancheta la un spital din Sibiu dupa ce a aparut o inregistrare in care un medic jigneste o femeie Nesimtita ordinara
ADVERTISEMENT

Potrivit înregistrării audio, care a devenit deja virală, medicul respectiv, angajat al Spitalului Județean Sibiu, o jignește în mod repetat pe fiica unui pacient. Femeia îi reproșează doctorului modul în care este tratat părintele ei, moment în care medicul izbucnește.

”Auzi, vrei să te dau pe mâna poliției? (…) Ce vrei tu, nesimțito? Eu i-am dat boala lui taică-tău? Nesimțită ordinară!”, sunt doar câteva dintre expresiile folosite de medic la adresa femeii.

ADVERTISEMENT

”Doamna doctor, eu vă dau în tribunal. Am luat legătura și cu managerul spitalului și cu directorul. Am dovezi că tatăl meu nu se simte bine, cu toate că dvs l-ați trimis acasă”, i-a spus femeia doctoriței care se ocupase de tatăl ei.

”Sunt oamenii din salon, nu ți-e rușine, nesimțită ordinară!”

”Ce vrei tu, nesimțită ordinară, dar ce, eu i-am dat boală la taică-tău? I-am făcut coronografie, dar nu ți-e rușine tu, nesimțito ordinară, că erau martori acolo în salon.

ADVERTISEMENT

Sunt oamenii din salon, nu ți-e rușine, nesimțită ordinară. (…) Dacă te mai prind că suni, îți spun că pun poliția pe tine. Fă-ți programare, fă-ți programare, măi nesimțito!”, așa se aude medicul sibian adresându-se femeii care a publicat înregistrarea.

După apariția în spațiul public a înregistrării unei convorbiri dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, conducerea spitalului sibian a reacționat în consecință, oferind un comunicat în cursul zilei de sâmbătă, 29 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Conducerea spitalului a anunțat o anchetă internă

”Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice care trebuie să se afle la dispoziția cetățenilor, iar orice abatere de la conduita etică, morală și profesională va fi sancționată.

Totodată, ne cerem scuze cetățenilor pentru această situație care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic – aparținători sau pacient. Acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului fiind doar o refulare personală de neacceptat!”, se notează în mesajul Spitalului Județean Sibiu,

ADVERTISEMENT

Femeia care a publicat înregistrarea susține că au mai existat și alte discuții la fel de dure cu respectivul cadru medical. ”Există și alta din care reies posibile fapte penale și disciplinare, care va fi depusă zilele următoare la instituțiile competente să le soluționeze. Poate se va sesiza cineva și mai repede, cine știe!”, a notat femeia jignită în spital.

 

ADVERTISEMENT
Tags: