Sporturi

Continuă războiul CTP – Mergea: “Ironii demne de un politician cu doctorat şi fără bacalaureat”

UPDATE, 14 august, ora 18:13 / Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îşi continuă războiul cu Florin Mergea, medaliat cu argint la Rio, căruia îi reproşează atitudinea din finala cu Spania....
14.08.2016 | 23:59
Continua razboiul CTP  Mergea Ironii demne de un politician cu doctorat si fara bacalaureat
ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 august, ora 18:13 / Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îşi continuă războiul cu Florin Mergea, medaliat cu argint la Rio, căruia îi reproşează atitudinea din finala cu Spania. Replica ironică pe care Mergea i-a dat-o (vezi mai jos în text) l-a enervat şi mai mult pe jurnalist, care şi-a continuat asaltul.

“Acum, întrucît am comis blasfemia de a-l critica pentru jocul din finală, apreciind, în acelaşi timp, performanţa excepţională a cuplului Tecău-Mergea , d-sa îmi adresează 3 rânduri cu ironii demne de un politician cu doctorat şi fără bacalaureat. Ce pot să mai zic, decît că răspunsul dlui Mergea denotă o atitudine aidoma celei arătate în timpul jocului: aroganţă individualistă. Simplistul Nadal s-a comportat ca un coechipier exemplar, în vreme ce dublistul Mergea a părut că joacă, de multe ori, de unul singur. În loc să se gîndească puţin la sine şi la ce-a făcut, a ţinut să-i dea un passing în scris, cu dreapta cros «dlui ctp», spre încântarea fanilor săi fericiţi din naştere. Numai că, în materie de priză la pix, sau la pixel, spre deosebire de mînerul rachetei, chiar ar avea nevoie de nişte sfaturi dl Mergea..”, a scris Cristian Tudor Popescu în Replubica.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 18:23 / Grigore Cartianu este de partea Florin Mergea şi îl atacă pe Cristian Tudor Popescu, ziarist care l-a criticat dur pe tenismenul român.

“Din tot efortul lui Florin Mergea în finala olimpică, mult-prea-priceputul Cristian Tudor Popescu a reţinut doar cîteva duble greşeli şi smeciurile ratate pe final.

ADVERTISEMENT

Raliurile formidabile ale gorjeanului, contra unui Nadal Arc-de-oţel şi a unui Lopez Vulpe-de-deşert-iberic, n-au avut loc în memoria exigentului jurnalist.

Printre rîndurile sale înveninate, CTP a strecurat şi o frază ticăloasă: <<Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis ştie el, decît să contribuie cu calm şi disciplină la victoria echipei>>.

ADVERTISEMENT

Iar deasupra, pe post de căciulă de plumb cu urechi de tablă, ziaristul a pus un titlu măgăresc: <<Mergea a cîştigat argintul pentru România>>.

Citind textul lui CTP, ai impresia că el însuşi, ziaristul-care-se-visa-mare-tenismen, a cîştigat titlul olimpic la Rio, dar a pătruns Mergea prin efracţie şi i-a furat medalia de aur de pe brîul sobei!

ADVERTISEMENT

Ştie el, Falcă-Încleştată, ce era în mintea lui Florin în acele clipe!… Aşa ştia şi în 1990 că Piaţa Universităţii era o adunătură de golănaşi nespălaţi, care-i stricau liniştea domnului Ion Iliescu…

Articolul lui CTP, ouat pe la cîntatul cocoşilor, a atras replica tăioasă a lui Mergea, de pe cealaltă parte a planetei: <<Felicitări d-lui ctp… A dovedit încă o dată cît de vaste sînt cunoştinţele sale în materie de tenis… O sa-i cer nişte sfaturi cu prima ocazie cînd o să am onoarea să-l întîlnesc… şi poate la Tokio ne antrenează Somitatea Sa>>.

Într-o altă postare, vicecampionul olimpic a scris: <<E 5 dimineaţa şi nu am cum să dorm. Dacă aş putea, aş da toate trofeele pe care le am pentru un singur punct la momentul potrivit, pentru medalia de aur>>.

Cînd va citi aceste cuvinte, CTP ar trebui să se ruşineze”, a postat Cartianu pe un site de socializare.

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Cristian Tudor Popescu a postat un editorial pe republica.ro în care le împărtăşeşte cititorilor părerea sa despre finala pierdută de Tecău şi Mergea în faţa perechii Rafael Nadal şi Marc Lopez, scor 2-6, 6-3, 4-6.

Acesta a analizat jocul celor doi români şi a avut o serie de atacuri ironice la adresa lui Mergea, considerîndu-l pe acesta “artizanul” înfrîngerii din finala olimpică.

“Într-un timp paralel al Pămîntului Olimpiadelor, acest meci a fost cîştigat de Horia şi Florin. Cum? Florin n-a fost veriga slabă a cuplului nostru, n-a riscat tot timpul, cu o anume aroganţă, lovitura decisivă, n-a făcut duble greşeli forţînd nejustificat serviciul 2 în momente importante. Nu a greşit neforţat de 3 ori la rînd, după ce Horia reuşise să salveze 3 mingi de meci…

În timpul nostru romînesc însă, Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis ştie el, decît să contribuie cu calm şi disciplină la victoria echipei. Sper să fie mulţumit peste ani cu amintirea loviturilor de excepţie pe care le-a reuşit…”, a scris Popescu în editorialul intitulat “Mergea a cîştigat argintul pentru România”.

În ciuda oboselii acumulate în finala pierdută cu Nadal şi Lopez, Mergea a ţinut să răspundă, sîmbătă dimineaţă, acestor atacuri, folosind aceeaşi armă: ironia.

“Felicitari domnului CTP…A dovedit încă o dată cît de vaste sînt cunoştinţele sale în materie de tenis…o să îi cer nişte sfaturi cu prima ocazie cînd o să am onoarea să-l întîlnesc….şi poate la Tokio ne antrenează somitatea sa”, a scris tenismenul pe Facebook.

ADVERTISEMENT