News

Scandal uriaș după moartea miresei însărcinate. Primarul din sat, acuzații grave pentru preotul ce trebuia să oficieze nunta

Primarul din localitatea unde s-a produs tragedia îl acuză pe preotul care urma să o căsătorească pe tânăra decedată sâmbătă că oficiază căsătorii ilegale.
21.08.2022 | 16:24
Scandal urias dupa moartea miresei insarcinate Primarul din sat acuzatii grave pentru preotul ce trebuia sa oficieze nunta
Primarul Eduard Wendling îi aduce acuzații grave preotului din comună Foto: Primăria Păltinoasa, crestinortodox.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Eduard – Rudolf Wendling, primarul din Păltinoasa, îl acuză pe preotul din comună, Mihai Manolache, de oficierea căsătoriei religioase în afara cadrului legal.

Primarul din sat, acuzații grave pentru preotul ce trebuia să oficieze nunta

Potrivit edilului, acesta a investigat situsția celor doi tineri, în urma apelurilor primite de la jurmaliști după tragedie.

ADVERTISEMENT

Eduard – Rudolf Wendling spune că Alexandra Sauciuc, tânăra însărcinată care a murit sâmbătă, în ziua în care urma să se căsătorească, și logodnicul său, Silviu Miroș, urmau să fie cununați civil abia săptămâna viitoare, în data de 25 august.

„Ei au adus toate cu documentele la noi, inclusiv certificatul medical, marți, 16 august și conform legii căsătoria civilă urma să aibă loc după 10 zile, adică săptămâna viitoare, joi, 25 august. În absența certificatului de căsătorie civilă preotul nu are cum să oficieze căsătoria religioasă, este ilegal”, a declarat primarul, citat de Monitorul de Suceava.

ADVERTISEMENT

Edilul s-a mai declarat „profund indignat” că preotul „nu respectă legea”.

Publicația locală a luat legătura și cu preotul Mihai Manolache care a declarat că le spune tuturor cuplurilor că la cununia religioasă au nevoie de certificatul de căsătorie, iar Alexandrei și lui Silviu le-ar fi comunicat în urmă cu 3-4 săptămâni.

„Eu le spun ce le trebuie – certificat, verighete, vin, pișcoturi, nașii să fie cununați… Certificatul îl prezintă chiar la cununie”, a precizat preotul.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii au vrut să afle și ce ar fi făcut preotul dacă sâmbătă, la cununia religioasă, Alexandra Sauciuc și Silviu Miroș nu ar fi prezentat certificatul de căsătorie, respectiv dacă într-o astfel de situație ar anula ceremonia.

„Acum s-au dus toate… M-am așezat pe scaun când am auzit că fata a murit. O tragedie…”, a răspuns preotul Mihai Manolache.

ADVERTISEMENT

Constituția României prevede la art. 48 (2) următoarele: „condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege” și „căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă”.

ADVERTISEMENT