News

Scandal uriaș în Arad după ce mai mulți elevi au protestat față de Viorica Dăncilă! Anunțul ISJ Arad

10.05.2019 | 21:15
Scandal urias in Arad dupa ce mai multi elevi au protestat fata de Viorica Dancila Anuntul ISJ Arad

Un scandal de proporții s-a iscat într-un liceu din Arad, după ce mai mulți elevi au fost văzuți la un protest care a avut loc în fața Primăriei Lipova în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă! Inspectoratul Școlar a cerut explicații urgente de la conducerea liceului!

Elevi la un protest împotriva premierului Viorica Dăncilă

În timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă la Primăria Lipova, zeci de persoane manifestau cu pancarte, fără să scandeze, între care şi aproximativ 30 de liceeni. Ei purtau pancarte cu mesaje precum: „Dumbăcilă, dă-ne a ta ştampilă. Demisia!”, „Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie” sau „Deşteaptă-te române şi ieşi la vot. 26 mai”.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad s-a autosesizat și a cerut explicaţii conducerii Liceului Atanasie Marinescu din Lipova, de unde mai mulţi elevi au plecat de la cursuri, vineri, pentru a participa la un protest anti-PSD.

Elevi protest Viorica Dancila
Elevi de liceu la un protest impotriva Vioricai Dancila

Are loc o cercetare internă la Liceul Atanasie Marinescu

Inspectorul şcolar general Anca Stoenescu a declarat, pentru Agerpres, că a cerut o „notă de relaţie” directorului şcolii, Lucian Donţu, în condiţiile în care au fost elevi de la Liceul Atanasie Marinescu Lipova care au participat la protest în timpul programului şcolar, iar suspiciunea este că elevii au fost duși la protest de un profesor.

„Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune ce nu avea legătură cu programul şcolar”, a declarat Stoenescu.

O cercetare internă a fost începută şi la nivelul liceului, urmând să se stabilească dacă elevii au fost duşi la protest de un profesor. Conform inspectorului şcolar general, în cazul în care se va dovedi că un profesor a fost implicat, ISJ va lua măsuri.