News

Scandal uriaș în fotbalul românesc! Povestea patronului-fantomă, milionar în Forbes, care se dă ziarist: “Când l-a văzut pe jucător, a fugit de la stadion!”

31.10.2018 | 18:48
Scandal urias in fotbalul romanesc Povestea patronuluifantoma milionar in Forbes care se da ziarist Cand la vazut pe jucator a fugit de la stadion
Scandal uriaș în Liga 2, după ce Nicolae Sarcină a trecut la rezilierea contractelor de la Energeticianul

Scandal uriaș în fotbalul românesc, la clubul ACS Energeticianul, din Liga 2. Nicolae Sarcină, omul de afaceri gorjean care finanțează echipa, i-a șocat pe jucătorii antrenați de Bogdan Andone.

Fotbaliștii au fost amenințați că vor fi lăsați fără chirii, fără mâncare și că echipa va ajunge în insolvență! FANATIK.RO a aflat cum au fost păcăliți de Sarcină și cum încearcă acesta să se eschiveze când este întrebat de haosul de la gruparea din Petroșani.

Scandal uriaș în fotbalul românesc: “Pe mine m-au trimis să alerg de unul singur!”

În vară, ACS Șirineasa din Râmnicu Vâlcea și-a transformat numele în ACS Energiticianul și și-a mutat partidele de pe teren propriu, din Liga 2, la Petroșani. Finanțatorul Nicolae Sarcină a fixat drept obiectiv promovarea în prima divizie și pentru acest lucru a adus câțiva jucători importanți pentru nivelul eșalonului secund: Emil Ducu Ninu, Viorel Nicoară sau Cosmin Achim. Doar că rezultatele au fost sub așteptări. Energeticianul ocupă locul 10 în clasament, cu 21 de puncte, după 14 etape, la 9 puncte de locul 3, care duce la barajul pentru promovarea în prima divizie.

Deranjat că obiectivul pare imposibil de realizat, Nicolae Sarcină a început “curățenia” la echipă. Fotbaliștii cu contracte mari au fost chemați pentru a li se propune rezilierea imediată a înțelegerilor! Primul care a fost îndepărtat este Ducu Ninu, fost fotbalist la Steaua! “Am bătut palma cu domnul Sarcină, am plecat din nebunia aia de acolo. Am avut patru antrenori în 3 luni. E incredibil ce mi s-a întâmplat. Bogdan Andone a venit și după primul antrenament mi-a transmis că nu mai sunt dorit de conducerea clubului. Când am vorbit cu oficialii de la echipă, ei nici nu știau că eu fusesem dat afară din lot. M-au trimis să alerg de unul singur Am auzit și eu că există amenințări că domnul Sarcină ar băga echipa în insolvență, acum nu mă mai interesează! Vrea să renunțe la cei cu salarii mari“, a declarat Ninu pentru FANATIK.RO.

Emil Ducu Ninu în tricoul Stelei
Emil Ducu Ninu, fost jucător al Stelei, a fost umilit la Energeticianul și a fost obligat să își rezilieze contractul

“Și-a bătut joc de noi! Se ruga de noi să venim, iar acum ne lasă pe drumuri!”

Atmosfera este una extrem de tensionată. Un alt fotbalist, care nu a dorit să îi fie făcut public numele pentru a nu fi amendat, a dezvăluit coșmarul prin care el și colegii săi cu salarii importante trec: “Sarcină și-a bătut joc de noi! În vară ne-a sunat de 50 de ori, pe fiecare, să venim aici, iar acum vrea să ne lase pe drumuri. Ne-a promis salarii, case, mașini… Acum, ne-a amenințat că taie cele trei mese și chiriile pe care ni le plătește.

Își va lua țeapă pentru că avem totul trecut în contracte. Se ascunde de noi. Când l-a văzut pe Achim, căruia vrea să îi rezilieze contractul, a fugit efectiv de la teren. S-a urcat în mașină și a plecat în trombă! Și pe Nicoară l-a chemat să rezilieze. Aruncă vrăjeala aia cu băgatul clubului în insolvență, așa cum a făcut și la Oradea“, afirmă jucătorul celor de la ACS Energeticianul.

Viorel Nicoară în tricoul Astrei
Viorel Nicoară, fost jucător la Astra, este unul dintre fotbaliștii cu salarii mari pe care Sarcină i-a chemat să negocieze rezilierea contractului

Cum se apără Sarcină: “Eu iubesc fotbalul, sunt ziarist ca și tine!”

Contactat telefonic de FANATIK.RO, Nicolae Sarcină a avut o atitudine la limita dintre haios și penibil: “Eu nu am nici o funcție oficială la Energeticianul. Eu sunt ziarist, ca și tine. Eu iubesc fotbalul. Vorbesc cu jucătorii de acolo pentru că vreau să îi ajut, nimic mai mult. De club se ocupă alții. Nu știu nimic despre situația lui, dacă poate fi vorba de insolvență sau nu“, a afirmat patronul-fantomă al grupării din Petroșani. Interesant este că Sarcină mai conduce, din umbră, o echipă din Liga 2. Este vorba despre Luceafărul Oradea, pe care ar fi vrut să o mute la începutul sezonului la Reșița, plan însă care a eșuat.

Cine este Nicolae Sarcină? În 2009, revista “Forbes 500 de miliardari” îl plasa ca fiind cel mai bogat gorjean. Ocupa atunci locul 137, cu o avere estimată la 43 de milioane de euro! Sarcină deţinea un lanţ de 160 de magazine în judeţele Gorj, Hunedoara, Constanţa, și Bucureşti, care desfăşurau activităţi în panificaţie, transporturi, construcţii, prestări servicii și benzinării. Firma Succes Nic Com a fost înființată în 1994 și ajungea, în perioada de glorie, la un număr record de 10.000 de angajați. În 2015, Patronul Nicolae Sarcină a mutat firma din Gorj în Ilfov și a intrat în insolvență, cifra de afaceri scăzând la jumătate.

Nicolae Sarcină
Nicolae Sarcină, patronul-fantomă de la ACS Energeticianul