Sport

Camila Giorgi, prima reacție referitoare la acuzațiile privind folosirea unui certificat fals de vaccinare COVID-19: „În anchetă sunt implicate 300 de nume”

Camila Giorgi a oferit primele declarații referitoare la acuzațiile privind folosirea unui certificat fals de vaccinare COVID-19.
17.01.2023 | 11:05
Camila Giorgi a oferit prima reacție după ce a fost acuzată că a folosit un certificat fals de vaccinare. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
17-01-2023
09:12

Camila Giorgi, prima reacție referitoare la acuzațiile privind folosirea unui certificat fals de vaccinare COVID-19

Camila Giorgi (70 WTA) s-a calificat în turul 2 al turneului de la Australian Open. În vârsă de 31 de ani, sportiva din Italia s-a impus categoric, scor 6-0, 6-1 împotriva Anastasiei Pavlyuchenkova, fostă finalistă la Roland Garros. 

La începutul lunii decembrie, publicația italiană La Repubblica a dezvăluit că Giorgi este cercetată pentru folosirea unui certificat fals de vaccinare COVID-19. Potrivit sursei menționate, Camila Giorgi se află pe lista unui medic care eliberează astfel de certificate pentru călătoriile în afara granițelor țării. 

Aflată la Melbourne, Camila Giorgi a vorbit pentru prima oară despre acuzații, precizând că medicul este cel care trebuie să fie tras la răspundere. „Problemele sunt la acel medic, nu la mine. Ea a avut probleme cu legea de mai multe ori.

Eu mi-am făcut vaccinurile în diferite locuri. Sunt foarte liniștită, altfel nu aș fi venit aici să joc. Eu mi-am făcut vaccinul cu ea o singură dată. Toate celelalte cu alți medici. În anchetă sunt implicate 300 de nume, nu doar al meu”, a declarat Camila Giorgi. 

Un nou scandal uriaș ia cu asalt tenisul feminin după suspendarea provizorie a Simonei Halep după cazul de dopaj. Camila Giorgi, locul 67 WTA, și una dintre cele mai sexy jucătoare din circuit, este investigată pentru că a obținut și a folosit un certificat fals de vaccinare pentru a călători la turnee.

Scandal de proporții în lumea tenisului. Camila Giorgi, anchetată că a folosit un certificat fals de vaccinare

Camila Giorgi, care a câștigat în vara trecută cel mai important trofeu al carierei, la Montreal, este protagonista unui scandal de proporții în Italia. Sportiva în vârstă de 30 de ani este acuzată că ar fi folosit documente false de vaccinare pentru a călători în afara granițelor Italiei.

ADVERTISEMENT

Mai multe state au impus obligativitatea vaccinării pentru a putea participa la turnee, regulă ce nu i-a permis lui Novak Djokovic să participe la Australian Open 2022. Legendarul tenismen sârb nu s-a vaccinat și nu a putut să ia startul competiției de la Antipozi.

Camila Giorgi s-ar fi folosit de metode ilegale de a obține certificatul de vaccinare, pentru a putea călători în străinătate și, implicit, pentru a putea participa la anumite turnee, anunță publicația La Repubblica.

ADVERTISEMENT

Camila Giorgi, printre clienții unui medic care elibera certificate de vaccinare false

Conform sursei menționate, Camila Giorgi se numără printre clienții unui medic care elibera certificate false care să ateste vaccinarea împotriva COVID-19.

Poliția din peninsulă investighează cazul uneia dintre cele mai sexy jucătoare din circuitul WTA. Camila Giorgi a evoluat ultima oară la US Open, turneu care se desfășoară în SUA, stat care a impus obligativitatea vacinării.

ADVERTISEMENT

Fostă ocupantă a locului 26 în clasamentul WTA, cea mai bună din carieră, Giorgi s-a oprit în turul 2 la Flushing Meadows după ce a fost învinsă de favorita gazdelor Madison Keys în trei seturi. Tot în trei manșe, Giorgi trecea în runda inaugurală de Anna Bondar, din Ungaria.

Camila Giorgi a câștigat peste 5 milioane de dolari din tenis

Camila Giorgi a câștigat 5,4 milioane de dolari din tenis. Sportiva din Italia a cucerit vara trecută cel mai important trofeu al carierei, de categorie WTA 1000, la Montreal.

ADVERTISEMENT

Sportiva din Italia s-a impus în două seturi, în fața Karolinei Pliskova, scor 6-3, 7-5 și a încasat un premiu în valoare de 221.500 de dolari. Pe lângă celelalte două trofee obținute pe care le-a mai obținut în carieră, Giorgi are alte șase finale jucate.

ADVERTISEMENT
Tags: