Sport

Scandal uriaș în Premier League! Manchester City, anchetată pentru plăți ilegale către minori și un fost manager

Manchester City se află în centrul unui scandal monstruos în Anglia, după ce în presă au apărut informații că este anchetată pentru efectuarea de plăți ilegale.
08.04.2022 | 10:05
Scandal urias in Premier League Manchester City anchetata pentru plati ilegale catre minori si un fost manager
Manchester City se află în centrul unui scandal monstruos în Anglia, după ce în presă au apărut informații că este anchetată pentru efectuarea de plăți ilegale. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Totul a ieșit la iveală imediat după meciul pe care ”cetățenii” l-au câștigat cu Atletico Madrid, scor 1-0, în prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League.

Anchetă de proporții la Manchester City, bănuită de plăți ilegale

Clubul Manchester City este vizat de o anchetă cu privire la posibile încălcări ale regulilor, iar investigația este axată pe plăţi ilegale pentru jucători minori, contracte de sponsorizare ”umflate” şi plăţi salariale ascunse făcute către un fost manager.

ADVERTISEMENT

Oficialii Premier League au început această investigație în urmă cu trei ani, iar publicația germană Der Spiegel a publicat detaliile propriei sale anchete, făcută în colaborare cu reţeaua European Investigative Collaborations.

Gruparea de pe Etihad Stadium ar fi făcut presiuni pe jucători minori să semneze contracte cu Manchester City prin plăți ilegale. Se presupune că sponsorii din Abu Dhabi au furnizat doar o parte din plățile către club, restul venind de la proprietarul grupării, șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Manchester City este acuzată că a plătit o parte semnificativă din despăgubirile fostului manager Roberto Mancini, demis în mai 2013, prin intermediul unui contract de consultanță fictiv.

City a fost anchetată și de UEFA

Șefii Premier League, dar și cei de la Manchester City au refuzat să comenteze informațiile apărute în presă, dar conducătorii grupării engleze consideră că aceste detalii sunt o continuare a acuzațiilor anterioare în legătură cu regulamentele fair-play-ului financiar și sunt menite să dăuneze clubului.

ADVERTISEMENT

În 2020, City a primit o interdicție de doi ani în competițiile europene, anulată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după ce UEFA a stabilit că au comis ”încălcări grave” ale regulamentelor fair-play-ului financiar între 2012 și 2016.

TAS a precizat că Manchester City a arătat o ”desconsiderare flagrantă” față de investigația UEFA privind potențialele încălcări ale fair-play-ului financiar, chiar dacă nu a găsit nicio dovadă concludentă că ar fi mascat finanțarea de la proprietar ca fiind sponsorizare”.

ADVERTISEMENT

Forul european și-a început ancheta asupra echipei de pe Etihad Stadium după ce Der Spiegel a publicat documente scurse în noiembrie 2018, care susțin că englezii au umflat valoarea unui acord de sponsorizare, inducând în eroare UEFA.

ADVERTISEMENT