Fotbal international

Scandal uriaş în Spania: se vorbeşte de posibilitatea ca Getafe sau Betis să fie retrogradate! Dezvăluiri despre blaturi ale fostului antrenor de la Osasuna: sumele şi meciurile

21.01.2020 | 20:09
Scandal urias in Spania se vorbeste de posibilitatea ca Getafe sau Betis sa fie retrogradate Dezvaluiri despre blaturi ale fostului antrenor de la Osasuna sumele si meciurile
ADVERTISEMENT

După ce ne-am plâns atâţia ani că în campionatul nostru intern nu se poate progresa din cauza blaturilor, acum descoperim că şi campionatele mari ale Europei sunt lovite cel puţin la fel de mult de flagelul aranjamentelor precum competiţia noastră internă. Şi că “premierile” interzise la noi şi pentru care s-a făcut atâta caz sunt la ordinea zilei în La Liga.

Dezvăluiri despre blaturi în Spania: 400.000 de euro ca să cumperi un meci în La Liga!

Dezvăluirile fostului antrenor de la Osasuna, Angel Vizcay, a vorbit în faţa tribunalului din Pamplona despre aranjamentele şi jocurile de culise pe care propria sa echipă le-a făcut. Şi nu e vorba despre anii 80 sau 90, ci despre partide care s-au disputat în perioada 2012-2014, atunci când acesta a condus formaţia din Ţara Bascilor chiar în Primera Division.

ADVERTISEMENT

400.000 de euro este suma pe care tehnicianul a mărturisit că echipa sa i-a plătit-o celor de la Getafe pentru ca Osasuna să câştige meciul direct din 2012-2013 (scor 1-0), şi aceeaşi sumă (care se pare că e etalonul pentru cumpărarea unui meci între echipe mai mici) lui Betis Sevilla un sezon mai târziu (scor 2-1).

În rest, antrenorul a trecut de la blaturi directe la “premieri”, de genul celor pe care mărturisea că le făcea Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Dacă însă celebra “Valiză de la Cluj” conţinea 1,7 milioane de euro, la spanioli, miza fiind evitarea retrogadării, sumele au fost mai mici.

Astfel, 150.000 de euro a primit Valladolid pentru a învinge pe Deportivo la Coruna şi aceeaşi sumă a mers la Betis (prietena veche a Osasunei) pentru a trage tare în meciul cu Celta Vigo. Asta în sezonul 2011-2012. Un an mai târziu, premiile creşteau: 400.000 de euro a primit Betis pentru o victorie cu Valladolid!

ADVERTISEMENT

Ziarul Marca afirmă însă că Getafe şi Betis ar trebui să fie retrorgadate după aceste dezvăluiri, şi că autorităţile nu trebuie să se prevaleze de faptul că aceste fapte ar putea fi considerate prescrise. Marca anunţă că va declanşa o campanie specială pentru ca lucrurile să nu fie trecute doar la capitolul “istoria neagră a fotbalului spaniol”.

E al doilea scandal de ilegalităţi în meciuri care apare în Spania în decurs de doar câteva zile. Chiar de Crăciun, şapte jucători ai unei formaţii din Segunda au aflat că sunt cercetaţi de Poliţie pentru că ar fi luat 270 de mii de euro drept “premiere” de la Huesca pentru a învinge pe Valladolid.

ADVERTISEMENT

Formaţia lor, Reus, a câştigat meciul şi astfel Huesca a prins locul care ducea la barajul de promovare în prima ligă.

 

 

 

ADVERTISEMENT