Stiri sportive

Scandal uriaş în TVR! Alina Alexoi: “Comentez de pe telefonul meu! Sper să-mi deconteze televiziunea comentariul”

05.08.2018 | 18:24
Scandal urias in TVR Alina Alexoi Comentez de pe telefonul meu Sper sami deconteze televiziunea comentariul

Scandal uriaş în TVR! Şefii televiziunii publice ţin din nou capul de afiş al ziarelor fiind acuzaţi de data aceasta de o comentatoare. Trimisă în Scoţia, la Glasgow, la Europenele de gimnastică, jurnalista Alina Alexoi nu a mai rezistat şi a răbufnit în direct. Astfel, ziarista a criticat în tipmul finalelor pe care le transmitea în direct strategia televiziunii publice care a ales să o trimită la o asemenea competiţie fără ca măcar să-i asigure condiţiile minime prin care să îşi poată face meseria.

“Vreau să știe toată lumea: comentez la telefon. Aș vrea să știu unde e greșeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greșit sau nu. Nu e deloc ușor, e frustrant, oamenii e bine să știe adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aș vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorțit. E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căști la monitor și eu sunt pe telefon. Mi-a amorțit urechea. Nu mai am mâini să caut informații, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu“, a spus Alina Alexoi în timp ce se afla în direct şi comenta finalele pe aparate ale Campionatului European de gimnastică.

Scandal uriaş în TVR, acuze fără precedent

20 de ani de zile a petrecut Alina Alexoi în televiziunea publică. Jurnalista a fost la nu mai puţin de 6 ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a comentat alte 4 din studio. Mai mult de atât,  în 2012, Alina Alexoi a primit premiul special  TV Mania „Cristian Ţopescu” oferit celui mai bun comentator sportiv.  În cariera sa, Alexoi a comentat finale de Cupa Davis, câteva zeci de campionate mondiale şi europene de gimnastică, dar şi patinaj şi scrimă. Ca reporter, Alina Alexoi a acoperit aproape toate sporturile olimpice şi a realizat emisiuni şi interviuri în exclusivitate pentru TVR, cu mari personalităţi ale lumii sportului.

Alina Alexoi a stat şi la pupitrul ştirilor acolo unde a prezentat sute de jurnale şi se poate mândri cu faptul că în prezent este cea mai „veche” prezentatoare de sport din ţară. În 1993 a apărut pentru prima oară „pe sticlă” jurnalista.

Medalie de aur la junioare

Gimnasta Ioana Stănciulescu a reuşit să câştige medalia de aur în concursul de sol din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Glasgow, la junioare. Astfel, sportiva  care a concurat ultima în finala de la sol, a fost notată cu 13.433. Cealaltă româncă din finala de la sol, Antonia Duţă, s-a clasat pe locul patru, cu un punctaj de 19.900, la egalitate cu medaliata cu bronz, britanica Amelie Morgan, şi cu ocupanta poziţiei cinci, rusoaica Vladislava Urazova. De remarcat şi că Silviana Sfiringu a concurat în două finale, la sărituri şi la bârnă. La sărituri, ea a ocupat locul cinci, cu media 13.849. Aurul a fost câştigat de italianca Asia D’Amato (14.233). La bârnă, românca s-a clasat pe şase (12.700), în timp ce medalia de aur i-a revenit tot unei italience, Giorgia Villa (13.633).

Şi Denisa Golgotă a câştigat medalia de bronz, în finala probei de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Glasgow. Românca a obţinut notele 14.500 şi 13.833, având o medie de 14.166. Aurul i-a revenit sportivei Boglarka Devai din Ungaria, cu 14.349, urmată de Angelina Melnikova din Rusia, cu 14.233, care a luat argintul.

20 de ani de muncă are Alina Alexoi la TVR

 

 

Tags: