News

Scandal uriaș între clubul de baschet din Brăila și Darrel Bowie: „A venit mama lui la noi cu pretenții! Ușurel, prietene, că nu suntem Real Madrid!”

29.09.2018 | 14:26
Scandal urias intre clubul de baschet din Braila si Darrel Bowie A venit mama lui la noi cu pretentii Usurel prietene ca nu suntem Real Madrid

Preşedintele clubului ACS Cuza Sport Brăila vorbeşte despre scandalul pe care l-a avut cu Darrel Bowie, unul dintre cei doi jucător de baschet înjunghiaţi, la mijlocul lunii septembrie.

Mircea Totolici a dezvăluit pentru FANATIK.RO de ce a rupt contractul cu sportivul american şi susţine că acesta l-a dezamăgit cu atitudinea avută după incidentul din clubul Music Pub, în care interlopul Dasaev l-a înjunghiat pe el şi pe colegul său Joseph McCain.

Ruptură conflictuală între Brăila și Darrel Bowie: “Știți vorba cu facerea de bine? Asta am pățit cu el!”

Totolici a dezvăluit de ce ruptura dintre formaţia din Brăila şi Darrel Bowie a fost una conflictuală, deşi nu se aştepta la un asemenea final.

E gata cu Darrel Bowie, a plecat în SUA. Am încheiat-o definitiv cu el. Știți vorba aceea cu facerea de bine? Asta am păţit cu el! A venit mama lui la noi cu pretenții: că vrea bilet de 1.500 de dolari, că vrea nu știu ce scaun, că vrea nu știu ce recuperare! Stai ușurel, prietene, că nu suntem Real Madrid! Când a venit în România, i-am luat bilet de 650 de dolari, acum și-a luat viteză. Zici că noi suntem de vină pentru acel incident nefericit! Că așa e în România, poate nu știați, echipele își trimit sportivii de performanță în cluburi noaptea la 1:30… (n.r. ironic)”, a declarat Mircea Totolici pentru FANATIK.RO.

„Nu i-aş fi dat nici 5 dolari! Ce vină avem noi?”

Despărţirea cu scântei dintre Bowie şi echipa brăileană s-a produs şi din cauza sumei mari pe care ar fi trebuit să o plăteasca formaţia de baschet pentru recuperarea sportivului american.

Eu am avut grijă de el cât a fost la București, am avut un om în permanență cu el, l-am ținut pe masă, pe tot. Asta a fost obligația noastră: te-am îngrijit, te-am pus pe picioare, dar acum nu pot să omor toată echipa pentru tine. Recuperarea lui, de trei luni, ne-ar fi costat cam 20 de mii de euro. Înțelegeam, dacă pățea vreo accidentare pe teren, aia era, făceam acest efort. Dar așa? A fost vina noastră pentru acea nenorocire?

A stat cinci zile la noi, nu apucase să facă nici vizita medicală la Insitutul de Medicină. Îi făcusem doar un EKG și analizele de sânge, iar el ce credeți că a făcut? Mi-a cerut banii pentru alea cinci zile! Vreo 150 de dolari, dar nu i-aș fi dat nici 5 dolari! Pentru ce vrei bani, prietene?! Te înţeleg că ai trecut printr-o dramă, dar ce vină avem noi?

La Bucureşti el a fost internat la spitalul de stat. Ambasada SUA a decis, fără să ne informeze sau să ne consulte, să îl mute la o clinică privată. Cine a plătit? Nu ştiu, că noi sigur nu am plătit. Probabil că a plătit cineva, dar nu se face aşa ceva, după părerea mea. Asta a fost situaţia cu Bowie. Noi am făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru el să îl punem cât de cât pe picioare, de acum e treaba lui ce face mai departe!”, a afirmat Totolici pentru FANATIK.RO.

Americanul, încă în stare de şoc: “Îl urăsc! A vrut să mă omoare!”

Abia ajunsesem în club, de vreo jumătate de oră. Eram în picioare, în zona toaletei. Acolo, un tip m-a împins brutal din spate. Era acel Dasaev, dar atunci nu știam cine e. M-am întors și l-am îmbrâncit și eu. A zis ceva în românește, dar nu am înțeles. Oricum, nu erau scuze. M-a lovit cu pumnul, iar eu am ripostat la fel. Totul s-a petrecut extrem de repede. Nu mai știu când a apărut acel cuțit în mâna lui.

A început să mă lovească, să mă taie, am simțit prima lovitură, în zona abdomenului, apoi celelalte. M-a înjunghiat în șapte, opt locuri. Peste tot! Pe față, pe gât, pe mâini, pe abdomen. A vrut să mă omoare, să mă despartă de fetița mea! Nu îl plac, îl urăsc! Îmi aduc aminte ce privire avea. Numai furie. De ce? Când un om te lovește cu cuțitul în stomac, în gât, e clar că vrea să te omoare. Nu vreau decât să sufere consecințele faptelor sale. Nu știu dacă am să cer daune materiale pentru ce a făcut, am să mă consult cu avocatul meu, să vedem ce decizie vom lua”, a povestit Darrel Bowie pentru gsp.ro despre episodul dramatic cu interlopul Dasaev.