News

Scandal uriaș între enoriași cu pumni și picioare în curtea Mitropoliei Moldovei. Intervenție în forță a Poliției și jandarmilor. Video

04.09.2020 | 09:12
Scandal urias intre enoriasi cu pumni si picioare in curtea Mitropoliei Moldovei Interventie in forta a Politiei si jandarmilor Video
ADVERTISEMENT

A fost scandal uriaș joi seară în curtea Mitropoliei Moldovei din Iași, acolo unde un grup de peste 20 de enoriași s-au bătut din cauza unui conflict mai vechi.

Din informațiile presei locale, mai multe persoane de etnie rromă, aflate în conflict, au fost prezente la lăcăsul de cult pentru încheia un armistițiu.

ADVERTISEMENT

De la ”pace” la ”război” nu a mai fost decât un pas. Totul a degenerat într-un scandal monstru care s-a încheiat cu intervenția jandarmilor și a Poliției.

Scandal uriaș în curtea Mitropoliei Moldovei. Pumni și picioare între enoriași

În cursul serii de joi, 3 septembrie, un grup de circa 20 de membrii ai unei familii din Vaslui au mers la Mitropolie pentru o judecată tradițională minorității, numită stabor și ca se jure pe Biblie că se împacă după o ceartă mai veche.

ADVERTISEMENT

Contrar obiceiului, unul de pace, indivizii au declanșat o bătaie generală chiar în curtea Mitropoliei. Se pare că aceștia nu s-ar fi înțeles asupra conținutului jurământului.

Imediat după izbucnirea conflictului, enoriașii au cerut ajutor la 112. În curtea lăcașului de cult din Moldova au ajuns rapid echipe ale Jandarmeriei, Poliției Locale și Poliției naționale.

ADVERTISEMENT

Forțele MAI i-au culcat la pământ pe enoriașii scandalagii, iar pe nouă dintre ei i-au încătușat si transportat la secția de Politie pentru audieri.

Reacția Poliției după scandalul din Iași

”Mai multi cetățeni de etnie rromă au produs un scandal de amploare în apropierea Mitropoliei. Politia Locală împreună cu jandarmii au intervenit operativ pentru a aplana conflictul.

ADVERTISEMENT

Cei implicați au motivat faptul că se află într-o judecată stabor (staborul este o judecată țigănească, care funcționează independent de judecata instantei).

Cert este cã am intervenit rapid si 20 de persoane au fost conduse la sediul politiei pentru continuarea cercetărilor”, a afirmat Liviu Zaanfirescu, seful Politiei Locale Iasi, potrivit vremeanoua.ro.

Sursa citată mai notează că scandalagiii au fost amendați pentru tulburarea ordinii şi liniștii publice, iar 9 dintre ei au fost reținuti de polițiști și duși la audieri.

ADVERTISEMENT