News

Scandal uriaș între enoriași cu pumni și picioare în curtea Mitropoliei Moldovei. Intervenție în forță a Poliției și jandarmilor. Video

04.09.2020 | 09:12
Scandal urias intre enoriasi cu pumni si picioare in curtea Mitropoliei Moldovei Interventie in forta a Politiei si jandarmilor Video
ADVERTISEMENT

A fost scandal uriaș joi seară în curtea Mitropoliei Moldovei din Iași, acolo unde un grup de peste 20 de enoriași s-au bătut din cauza unui conflict mai vechi.

Din informațiile presei locale, mai multe persoane de etnie rromă, aflate în conflict, au fost prezente la lăcăsul de cult pentru încheia un armistițiu.

ADVERTISEMENT

De la ”pace” la ”război” nu a mai fost decât un pas. Totul a degenerat într-un scandal monstru care s-a încheiat cu intervenția jandarmilor și a Poliției.

Scandal uriaș în curtea Mitropoliei Moldovei. Pumni și picioare între enoriași

În cursul serii de joi, 3 septembrie, un grup de circa 20 de membrii ai unei familii din Vaslui au mers la Mitropolie pentru o judecată tradițională minorității, numită stabor și ca se jure pe Biblie că se împacă după o ceartă mai veche.

ADVERTISEMENT

Contrar obiceiului, unul de pace, indivizii au declanșat o bătaie generală chiar în curtea Mitropoliei. Se pare că aceștia nu s-ar fi înțeles asupra conținutului jurământului.

Imediat după izbucnirea conflictului, enoriașii au cerut ajutor la 112. În curtea lăcașului de cult din Moldova au ajuns rapid echipe ale Jandarmeriei, Poliției Locale și Poliției naționale.

ADVERTISEMENT

Forțele MAI i-au culcat la pământ pe enoriașii scandalagii, iar pe nouă dintre ei i-au încătușat si transportat la secția de Politie pentru audieri.

Reacția Poliției după scandalul din Iași

”Mai multi cetățeni de etnie rromă au produs un scandal de amploare în apropierea Mitropoliei. Politia Locală împreună cu jandarmii au intervenit operativ pentru a aplana conflictul.

ADVERTISEMENT

Cei implicați au motivat faptul că se află într-o judecată stabor (staborul este o judecată țigănească, care funcționează independent de judecata instantei).

Cert este cã am intervenit rapid si 20 de persoane au fost conduse la sediul politiei pentru continuarea cercetărilor”, a afirmat Liviu Zaanfirescu, seful Politiei Locale Iasi, potrivit vremeanoua.ro.

Sursa citată mai notează că scandalagiii au fost amendați pentru tulburarea ordinii şi liniștii publice, iar 9 dintre ei au fost reținuti de polițiști și duși la audieri.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink