News

Scandal uriaș între liberali după negocieri! Orban, acuzat de cedarea ministerelor tari

19.12.2020 | 11:05
Scandal urias intre liberali dupa negocieri Orban acuzat de cedarea ministerelor tari
ADVERTISEMENT

Scandal uriaș între liberali după negocierile pe care aceștia le-au purtat la Vila Lac 1 cu USR Plus și UDMR. Ludovic Orban a fost pus la zid de mai mulți grei ai partidului pentru pierderea unor ministere importante. 

Fostul premier este acuzat că a cedat toate interesele partidului pentru cel personal, și anume, acela de a fi președinte al Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, Orban ar fi participat de unul singur la împărțirea concretă a ministerelor. Nu a avut alături de el echipa de negociere delegată de partid și a luat toate deciziile fără să ezite o clipă.

Scandal uriaș între liberali după negocierile pentru formarea guvernului

Culmea, cei de la USR PLUS și UDMR au rămas și ei șocați de momentul în care Orban a acceptat să cedeze ministerele de la Transporturi, Fonduri Europene și Dezvoltare. Abia atunci, liberalii ar fi început să strige la președintele lor de față cu cei de la celelalte partide.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban nu a stat prea mult timp pe gânduri și a plecat acasă imediat după ce a făcut anunțul privind ministerele pe care le va avea PNL în guvern. Toți ceilalți liberali au rămas înmărmuriți.

Mai mult de atât, filialele din Ardeal au luat foc. Vorbim despre Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Maramureș, Alba, organizații controlate de lideri cu influență ca Emil Boc și Ilie Bolojan.

ADVERTISEMENT

Aceștia consideră că Orban ar fi sacrificat miniștrii apreciați și cu rezultate bune ca Lucian Bode de la Transporturi și Marcel Boloș de la Fonduri Europene. Ministerul Dezvoltării era un alt punct cheie pentru partid, acum va fi la UDMR.

Vă readucem aminte că, în urma negocierilor, liberalii au rămas cu ministerele Agriculturii, Educației, Culturii, Finanțelor, cel de Interne, Energia, Apărarea și Externele.

ADVERTISEMENT

Interesant este că liberalii au anunțat inițial că ministerul Dezvoltării este primordial, acesta fiind cel care gestionează un buget uriaș, programele de dezvoltare locală și banii pentru primari. Culmea este că, PNL a renunțat până și la ministerul Fondurilor Europene, la pachet cu Planul de Reziliență, unul dintre principalele puncte ale campaniei electorale a PNL.

Conform sursei anterior citată, Orban evită să convoace ședința Biroului Politic, unde ar trebui să se valideze prin vot ministerele primite și viitorii miniștri.

Președintele PNL se teme că la această ședință i se va cere să se retragă sau se va supune la vot înlocuirea sa din poziția de candidat la președinția Camerei Deputaților cu un alt liberal.

 

 

 

ADVERTISEMENT