Fotbal intern

Scandal uriaș la FCSB – Dinamo! Dinamo acuză că Andrei Vlad a jucat suspendat meciul tur din semifinala Cupei României! Reacția FRF. Update exclusiv

08.07.2020 | 21:54
Scandal urias la FCSB  Dinamo Dinamo acuza ca Andrei Vlad a jucat suspendat meciul tur din semifinala Cupei Romaniei Reactia FRF Update exclusiv
Andrei Daniel Vlad in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB, contand pentru turul semifinalei Cupei Romaniei, disputat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, joi 25 iunie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Scandal uriaș la semifinala de Cupă FCSB – Dinamo, cu câteva minute înainte de începerea partidei retur. Portarul Andrei Vlad a jucat tot meciul în prima manșă, din „Ștefan cel Mare”, deși era suspendat pentru întâlnirea respectivă!

FANATIK a aflat că acesta este motivul pentru care Vlad nu este nici măcar în lot în manșa secundă. Este interesant ce se va întâmpla cu rezultatul din tur, pentru că Dinamo nu a făcut contestație, iar FRF, care organizează competiția nu s-a autosesizat.

ADVERTISEMENT

Există chiar și varianta ca meciul din tur, câștigat de roș-albaștri cu 3-0, să fie adjudecat de Dinamo la masa verde!


UPDATE, 8 iulie, ora 21:40. Federația a reacționat după materialul apărut pe FANATIK la începutul partidei retur. GSP scrie că FRF consideră că Dinamo nu are nicio șansă să câștige la masa verde!

ADVERTISEMENT

Explicația ține de faptul că în conformitate cu art. 2, punctul 2 din Regulamentul Disciplinar, când două spețe se bat cap în cap se aplică prevederile Regulamentului Disciplinar, și nu prevederile ROAF! Deci, din punct de vedere al FRF, Andrei Vlad avea drept de joc la meciul din tur!


ȘTIREA INIȚIALĂ, 8 iulie, ora 19:18

Dinamo acuză că Andrei Vlad era suspendat pentru partida tur Dinamo – FCSB 0-3 și a fost integralist

Andrei Vlad a fost integralist în partida din urmă cu două săptămâni, Dinamo – FCSB 0-3, din prima manșă a semifinalei de Cupa României. Cu câteva minute înainte de meciul retur, după apariția foii oficiale de joc, cei de la Dinamo au luat foc.

ADVERTISEMENT

Au observat că Andrei Vlad, noul titular al celor de la FCSB după plecarea lui Cristi Bălgrădean la CFR Cluj, nu este nici măcar rezervă. FCSB joacă între buturi cu un debutant, Răzvan Udrea!

Și atunci cei de la Dinamo au realizat că este o problemă. Au căutat în arhiva meciurilor de Cupă din acest sezon și au observat că Andrei Vlad avea două cartonașe galbene înaintea primei manșe.

ADVERTISEMENT

Primul îl luase în meciul de la Cluj, cu U, celălalt contra lui Hermannstadt, în optimi, ambele în minutele de prelungire pentru trageri de timp! La două „galbene” se stă în Cupă. Adică ar fi jucat suspendat meciul din „Groapă”, 3-0 pentru FCSB. Dar!

Dinamo „a uitat” să facă contestație după meciul tur, FRF „a uitat” să se autosesizeze! FCSB crede că „galbenele” se șterg înainte de sferturi!

Și există un „dar” mare. Nici Dinamo nu a făcut contestație la partida din tur, probabil neștiind la acea oră situația lui Vlad, dar nici FRF nu s-a autosesizat după acea întâlnire.

Cei de la FCSB par liniștiți, vorbind despre faptul că „galbenele” ar conta doar de la faza sferturilor de finală spre ultimul act. În cazul lui Vlad, după cum cred Argăseală și cei de lângă el, acesta ar avea doar un cartonaș galben, cel din sferturi cu Sibiul. Adică era apt și în tur, când a jucat, și în retur, când „l-au ascuns”.

Întrebare simplă pentru FCSB: de ce Vlad a fost scos azi din lot dacă e valid, la fel cum s-a întâmplat și cu Olimpiu Moruțan, pe care Gigi Becali l-a anunțat căpitan și jucătorul nici nu a prins foaia? S-ar răspunde ca să nu fie niciun risc! Deci există, totuși, acest risc!

Riscul există, pentru că regulamentele FRF au mai multe variante. În ROAF cartonașele galbene se șterg înainte de optimile de finală, iar în Regulamentul Disciplinar al FRF înainte de sferturi! Ce caz complicat pentru Dinamo și FCSB!

Cei de la Dinamo vor să se adreseze Comitetului Executiv pentru a judeca speța. Scenariul cel mai tare: FCSB să bată în retur cu 4-0!

Dinamo e pregătită de un mare scandal vizavi de situația lui Andrei Vlad. Din informațiile FANATIK, oficialul roș-albilor sunt pregătiți să se adreseze Comitetului Executiv al FRF pentru un punct de vedere în acest caz.

Iar primul care poate oferi un punct de vedere este Felix Grigore, și observator la meciul retur, dar și cel care răspunde în FRF tocmai de sectorul competiții. Felix Grigore nu a putut fi contactat pentru o luare de poziție, fiind la ședința tehnică.

La stadion circulă și un scenariu foarte tare care ar pune capăt acestei polemici apărute între Dinamo și FCSB!

Gazdele de azi au trimis în teren cel mai bun „11”, mai puțin „suspendatul” Moruțan, tocmai pentru că încearcă să câștige cu 4-0 ca să evite un nedorit 0-3 la masa verde după partida tur!


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,60 este cota pentru „Universitatea Craiova marchează prima”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT
Tags: