Fotbal international

Scandal uriaș la Rangers – Slavia! Acuzații de rasism și bătaie pe tunelul de la vestiare. Video

19.03.2021 | 09:01
Scandal urias la Rangers  Slavia Acuzatii de rasism si bataie pe tunelul de la vestiare Video
ADVERTISEMENT

Un scandal uriaș a avut loc la meciul Rangers – Slavia, din optimile de finală ale Europa League, în care Nicolae Stanciu a marcat un gol și a contribuit astfel la calificarea cehilor.

Internaționalul român a înscris golul de 2-0, după ce a executat perfect, direct în vinclu, o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri.

ADVERTISEMENT

De altfel, întreaga prestație a lui Stanciu a fost extraordinară, iar execuția sa de la gol a fost comparată cu reușitele lui David Beckham.

Meciul Rangers – Slavia s-a încheiat cu un scandal monstruos

Însă, întâlnirea de la Glasgow dintre Rangers și Slavia a fost marcată și de evenimente neplăcute. Un mare scandal a început în finalul partidei, atunci când jucătorii gazdelor l-au acuzat pe Ondrej Kudela că i-a adresat insulte rasiste lui Glen Kamara.

ADVERTISEMENT

Imaginile video arată cum fotbalistul de la Slavia Praga se îndreaptă spre cel de la Rangers, își pune mâna la gură și îi spune ceva. Imediat, Kamara reacționează vehement, la fel ca și colegii săi care se aflau în apropiere. S-a creat un meleu în care jucătorii s-au îmbrâncit.

Gerrard, un car de nervi la conferință

La conferința de presă de după meci, managerul lui Rangers, Steven Gerrard, a venit extrem de nervos și a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat: ”Trebuie să fiu atent ce spun. Am o relație foarte apropiată cu Glen Kamara. Sunt alături de el 100%.

ADVERTISEMENT

Jucătorii care erau în jur au auzit ce i-a spus. Sunt mândru de băieții mei, au arătat solidaritate. Acum, UEFA trebuie să se ocupe. Sunt furios acum. E greu să descriu cum mă simt. Îl știu pe Glen, cred în ce spune, sunt 100% cu el”.

Kamara a vrut ca meciul să continue

Gerrard, care la finalul întâlnirii a stat de vorbă pe teren cu tehnicianul oaspeților, Jindrich Trpisovsky, este dezamăgit că cehii își apără jucătorul: ”E foarte trist că echipa adversă îi ia apărarea fotbalistului care a făcut asta. Ne acuză pe noi că mințim. Uneori în carieră, într-un meci, se întâmplă lucruri mai importante decât fotbalul. Așa a fost în seara asta”.

ADVERTISEMENT

Managerul scoțienilor spune că Glen Kamara nu a dorit ca meciul să se întrerupă: ”Am încercat să discut cu jucătorul, nu prea am putut. A spus că vrea să joace în continuare. Meciul s-a încheiat pe teren. Am fi fost alături de el indiferent ce decizie ar fi luat. E mai mult decât devastat de ceea ce s-a întâmplat. Nu am cuvinte. E un băiat bun, nu ar avea motive să inventeze așa ceva”.

Cehii acuză că jucătorul lor a fost bătut

De partea cealaltă, oficialii celor de la Slavia Praga neagă incidentul. ”Slavia neagă categoric faptul că jucătorul Ondrej Kudela i-a insultat într-un mod rasist pe jucătorii adverși. Mai mult, jucătorul nostru a fost atacat fizic după meci. La cererea noastră, cazul a fost preluat de polițiștii locali. Am dori să vedem o investigație detaliată a întregii situații făcută de UEFA”, a scris pe Twitter președintele Consiliului de Adeministrație al Slaviei, Jaroslav Tvrdik.

Cehii susțin că Ondrej Kudela a fost lovit cu pumnii pe tunelul ce ducea la vestiare de Glen Kamara. Totul s-ar fi petrecut sub ochii lui Steven Gerrard și a observatorului întâlnirii.

ADVERTISEMENT