Fotbal international

INCREDIBIL. Argentinienii, REVOLTAŢI că FIFA i-a redus lui Messi suspendarea: “Merita să fie pedepsit”

UPDATE, 6 mai, ora 11:27 / Presa din Argentina a avut o reacţie surprinzătoare după ce FIFA i-a anulat lui Messi suspendarea de 4 meciuri pentru că a înjurat un arbitru la finalul meciului cu...
06.05.2017 | 11:27
INCREDIBIL Argentinienii REVOLTATI ca FIFA ia redus lui Messi suspendarea Merita sa fie pedepsit
ADVERTISEMENT

UPDATE, 6 mai, ora 11:27 / Presa din Argentina a avut o reacţie surprinzătoare după ce FIFA i-a anulat lui Messi suspendarea de 4 meciuri pentru că a înjurat un arbitru la finalul meciului cu Chile:

“FIFA s-a făcut de râs. Este un act de nedreptate. Imaginea de copil exemplar a lui Messi nu mai există. Nu trebuia să reacţioneze aşa. Este cel mai bun jucător din lume şi trebuie să fie un model. Cum adică Messi nu merita pedepsit? A comis o eroare mare. Trebuia pedepsit. Este o nedreptate că a fost iertat”, scrie ziarul Clarin.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 mai, ora 16:23 / Leo Messi a scăpat de suspendarea de 4 meciuri primită de la FIFA. Forul mondial a judecat apelul argentinianului şi a anulat suspendarea pe motiv că nu există dovezi concludente care să susţină o astfel de pedeapsă.

În finalul lunii martie, Messi l-a înjurat pe arbitru la finalul meciului dintre Argentina şi Chile, încheiat 1-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Câteva zile mai târziu, Messi a fost suspendat şi a ratat meciul din Bolivia, pierdut cu 0-2.

ADVERTISEMENT

Astfel, Leo Messi va reveni în naţionala “pumelor” pentru meciurile din toamnă din prelimnarii cu Uruguay, Paraguay, Peru şi Ecuador.

iffifi


UPDATE, 30 martie, ora 10:53 / Leo Messi a avut prima reacţie după suspendarea de 4 meciuri primită de la FIFA pentru că l-ar fi înjurat pe arbitru la finalul meciului Argentina – Chile 1-0.

ADVERTISEMENT

“Înjurătura a fost în aer, nu direcţionată către cineva!”, a fost reacţia lui Messi, care a făcut apel pentru reducerea suspendării.

Leo Messi a ratat meciul cu Bolivia şi dacă suspendarea nu i se va reduce va pierde şi partidele cu Uruguay, Venezuela şi Peru.

ADVERTISEMENT

Leo Messi a fost suspendat 4 meciuri oficiale de FIFA după ce l-a înjurat pe arbitrul meciului cu Chile, câştigat de “pume” săptămâna trecută cu 1-0. La finalul meciului, Messi l-a înjurat pe “central” fiind nemulţumit de maniera de arbitraj.

Sancţiunea a fost una dură. FIFA l-a suspendat 4 meciuri pe Messi chiar cu câteva ore înaintea meciului din Bolivia, contând pentru calificarea la Cupa Mondială din 2018.

A izbucnit un scandal imens în Argentina după această decizie, iar jurnalistul Gonza Stupenengo scrie că în spatele acestei decizii FIFA se află Diego Maradona.

Jurnalistul crede că Maradona a tras sforile la forul mondial pentru ca Messi să primească cea mai mare suspendare: “Am vorbit cu cineva de la FIFA şi mi-a confirmat că Maradona a forţat ca Messi să fie sancţionat”, a scris Gonza Stupenengo.

Fără Messi pe teren, Argentina a pierdut cu 0-2 meciul împotriva Boliviei şi a căzut pe locul 5 în clasamentul din America de Sud, cel care duce la baraj.

ADVERTISEMENT