Fotbal intern

Scandal între Piţurcă şi Iordănescu: “Dacă încep eu să vorbesc…”

Tensiune uriaşă între Victor Piţurcă şi Anghel Iordănescu, foşti colegi la Steaua. Totul a început după succesiunea dintre cei doi la cârma echipei naţionale.
26.01.2018 | 08:28
Scandal intre Piturca si Iordanescu Daca incep eu sa vorbesc

Victor Piţurcă a dezvăluit că a primit ameninţări, prin intermediari, din partea lui Iordănescu. Fostul selecţioner al “Generaţiei de Aur” a fost deranjat de anumite declaraţii date de Piţurcă.

“Iordănescu l-a sunat pe Tudorel Stoica să-i spună: «Ce are Piţi cu mine? Dacă încep eu să vorbesc despre el… ». Dacă are ceva de zis, abia aştept să spună! Chiar îl rog să o facă””Iordănescu l-a sunat pe Tudorel Stoica să-i spună: «Ce are Piţi cu mine? Dacă încep eu să vorbesc despre el… ». Dacă are ceva de zis, abia aştept să spună! Chiar îl rog să o facă”, a spus Piţurcă la Telekom Sport.

Ruptura dintre cei doi s-a produs în octombrie 2014. După un start foarte bun în campania pentru europeanul din 2016, Piţurcă a fost îndepărtat de la echipa naţională din cauza relaţiilor reci cu Răzvan Burleanu. A ales un contract uriaş la saudiţii de la Al Ittihad.

Anghel Iordănescu a ajuns în cele din urmă selecţioner, în locul lui Piţurcă. Deşi cu mari emoţii, a asigurat în cele din urmă calificarea la turneul final, unde rezultatele au fost, însă, dezamăgitoare.

“Ne plângem că nu mai avem jucători, dar eu am avut jucători? Naţionala a ajuns în primele zece ale lumii datorită mie, nu lui Iordănescu! Iordănescu a fost pus tot politic, cum să se mai întoarcă la naţională după 12 ani altfel decât politic? Mă implora să nu plec şi după ce am plecat a devenit antrenor”, a spus Piţurcă în urmă cu trei luni, una dintre declaraţiile de la care au pornit neînţelegerile.

Piţurcă a povestit şi probleme din trecut între cei doi, când el era selecţioner la tineret, iar Iordănescu la naţionala mare: “Eu când eram la tineret aveam mari probleme cu Iordănescu în sensul ăsta, dar primează prima reprezentativă. Dacă e vreun jucător de care tineretul avea nevoie, e un meci foarte important şi tu nu mai ai şanse de calificare, poţi să îl laşi acolo. E extrem de important ca naţionala de tineret să se califice, ai avea un viitor asigurat. Iordănescu îi lua şi nu îi băga, doar să fie la număr. Ori eu nu cred că se face aşa ceva, pentru că interesul e comun”.