News

Scandal la ședința PSD. Viorica Dăncilă s-a certat serios cu Codrin Ștefănescu. De la ce a pornit totul – surse

27.05.2019 | 19:14
Scandal la sedinta PSD Viorica Dancila sa certat serios cu Codrin Stefanescu De la ce a pornit totul  surse

Ședință cu scântei la Partidul Social Democrat, după ce partidul de guvernământ a pierdut alegerile europarlamentare în urma unui rezultat dezastruos și a primit o nouă lovitură după condamnarea definitivă dictată în dosarul președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Ședință cu scântei la PSD. Codrin Ștefănescu i s-a opus premierului Dăncilă

Potrivit celor de la Antena 3, atmosfera era una tensionată la sediul PSD de la Kiseleff. Asta după ce premierul Viorica Dăncilă, cea care a devenit președintele interimar al partidului după arestarea lui Liviu Dragnea, a avut un conflict destul de dur cu unul dintre comunicatorii PSD, Codrin Ștefănescu.

Motivul pentru care Dăncilă s-a certat cu secretarul general al partidului vine după ce liderului guvernului a cerut ca de acum încolo să fie ea cea care trasează liniile de comunicare ale partidului, trecând peste atribuțiile pe care le avea Codrin în partid.

Scandal între Codrin Ștefănescu și Viorica Dăncilă, la ședința PSD *foto: digi24.ro
Scandal între Codrin Ștefănescu și Viorica Dăncilă, la ședința PSD *foto: digi24.ro

Marți se decide viitoarea conducere a PSD

Ședința fulger de luni vine cu o zi înainte ca social-democrații să aibă două întâlniri vitale: Biroul Politic Național și Comitetul Executiv al PSD. Cu această ocazie, s-ar putea să se ia decizia pentru următorul Congres al PSD. Până atunci, Viorica Dăncilă va rămâne președintele interimar al partidului.

Partidul Social Democrat a suferit o înfrângere dură în alegerile europarlamentare din 26 mai. PSD a câștigat doar 23% dintre sufragii, fiind depășiți de liberali și având doar câteva procente peste Alianța 2020 USR – Plus. De asemenea, social-democrații au pierdut cele mai mari centre urbane din România, precum București, Cluj, Sibiu, Iași sau Timișoara. Totodată, PSD a fost înfrânt și în mai multe orașe considerate în trecut fiefuri roșii, precum cele din județul Vaslui sau chiar Craiova, orașul care a fost dominat în ultimii ani de Lia Olguța Vasilescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Rămâne de văzut așadar cine va ocupa scaunul vacant de la conducerea PSD, după ce Liviu Dragnea a ajuns după gratii. Din primele informații se pare că lupta se va da între Viorica Dăncilă și Olguța Vasilescu.