SCANDALOS. Antrenorul de handbal care a violat 7 fete, condamnat la 30 de ani închisoare. Federaţia şi MTS vor plăti daune!

Daniel Vlad   
in Sporturi
19/07/2016, 18:57
SCANDALOS. Antrenorul de handbal care a violat 7 fete, condamnat la 30 de ani închisoare. Federaţia şi MTS vor plăti daune!

Antrenorul de handbal acuzat ca a violat sapte fete cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani a fost gasit vinovat de instanta de fond, fiind condamnat la 30 de ani de inchisoare.

In plus, magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au stabilit ca Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Handbal si doua cluburi trebuie sa le plateasca victimelor daune morale in valoare totala de 55 de mii de euro, scrie Adevarul.

Ion Tibru a fost gasit vinovat de instanta de acte sexuale cu un minor si viol. In cazul fiecarei fete pe care a abuzat-o, acesta a primit condamnari cuprinse intre 5 si 8 ani de detentie, iar dupa contopirea pedepselor s-a ajuns la sentinta finala, 30 de ani de inchisoare.

Judecatoria a mai stabilit ca cele sapte victime trebuie sa primeasca daune morale in valoare de 55.000 de euro, banii urmand a fi platiti de violator si de partile responsabile civilmente, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Handbal, Asociatia Municipala de Handbal Bucuresti si Asociatia Club Sportiv Bucuresti 2010.

 De asemenea, s-a stabilit si procedura de recoltare de probe biologice de la violator pentru ca acestea sa fie introduse in Sistemul National de Date Genetice Judiciare.

Ion Tibru are 65 de ani si, potrivit procurorilor, ar fi abuzat sapte fete cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani carora le era antrenor la o echipa de handbal in perioada 2013 – 2015.

Fetitele au fost violate atat in cantonamentele echipei de la Costinesti si Predeal, cat si in locuinta barbatului din Bucuresti”, anunţă ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Becali vrea să profite de tensiunile de la Craiova: “Dau 3 milioane pe Mitriţă”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×