Sport

SCANDALOS. Antrenorul de handbal care a violat 7 fete, condamnat la 30 de ani închisoare. Federaţia şi MTS vor plăti daune!

Antrenorul de handbal acuzat ca a violat sapte fete cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani a fost gasit vinovat de instanta de fond, fiind condamnat la 30 de ani de inchisoare....
19.07.2016 | 18:57
SCANDALOS Antrenorul de handbal care a violat 7 fete condamnat la 30 de ani inchisoare Federatia si MTS vor plati daune
ADVERTISEMENT

Antrenorul de handbal acuzat ca a violat sapte fete cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani a fost gasit vinovat de instanta de fond, fiind condamnat la 30 de ani de inchisoare.

In plus, magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au stabilit ca Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Handbal si doua cluburi trebuie sa le plateasca victimelor daune morale in valoare totala de 55 de mii de euro, scrie Adevarul.

Ion Tibru a fost gasit vinovat de instanta de acte sexuale cu un minor si viol. In cazul fiecarei fete pe care a abuzat-o, acesta a primit condamnari cuprinse intre 5 si 8 ani de detentie, iar dupa contopirea pedepselor s-a ajuns la sentinta finala, 30 de ani de inchisoare.

ADVERTISEMENT

Judecatoria a mai stabilit ca cele sapte victime trebuie sa primeasca daune morale in valoare de 55.000 de euro, banii urmand a fi platiti de violator si de partile responsabile civilmente, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Handbal, Asociatia Municipala de Handbal Bucuresti si Asociatia Club Sportiv Bucuresti 2010.

 De asemenea, s-a stabilit si procedura de recoltare de probe biologice de la violator pentru ca acestea sa fie introduse in Sistemul National de Date Genetice Judiciare.

ADVERTISEMENT

Ion Tibru are 65 de ani si, potrivit procurorilor, ar fi abuzat sapte fete cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani carora le era antrenor la o echipa de handbal in perioada 2013 – 2015.

Fetitele au fost violate atat in cantonamentele echipei de la Costinesti si Predeal, cat si in locuinta barbatului din Bucuresti”, anunţă ziare.com

ADVERTISEMENT