SCANDALOS! Daniel Ghiţă, numit “ţigan” chiar de olandezul care l-a bătut anul trecut!

Daniel Ghiţă îşi întîlneşte duminică dimineaţă marele rival din circuitul Glory, acolo de unde a fost detronat anul trecut din postura de campion al categoriei grea. Cel care l-a detronat a...
21.06.2014 | 18:13
SCANDALOS Daniel Ghita numit tigan chiar de olandezul care la batut anul trecut
ADVERTISEMENT

Daniel Ghiţă îşi întîlneşte duminică dimineaţă marele rival din circuitul Glory, acolo de unde a fost detronat anul trecut din postura de campion al categoriei grea. Cel care l-a detronat a fost chiar adversarul pe care îl va întîlni la Los Angeles, olandezul Rico Verhoeven, iar înaintea luptei din California între cei doi s-a pornit un război al declaraţiilor care a degenerat.

În octombrie, anul trecut, Ghiţă era învins la puncte, după o decizie luată în majoritate de cei trei arbitri, de mult mai tînărul său adversar. Românul în vîrstă de 33 de ani, care este văzut drept numărul 1 al categoriei grea în kickboxing, s-a simţit nedreptăţit de decizia judecătorilor, iar ulterior a pornit un atac dur asupra rivalului său.

ADVERTISEMENT

Olandezul, comentarii rasiste

La doar 25 de ani, Verhoeven s-a autointitulat “prinţul kickboxingului”, motiv pentru care Ghiţă a reacţionat pe o reţea de socializare. “Eşti un campion fals, prinţeso. Joacă-te cu jucăriile tale, divo, băieţii mai mari se bat”, a fost mesajul românului care a provocat o reacţie deplasată a lui Verhoeven. „E un fel de a vorbi specific ţiganilor. Ce face el acum? Ne-am antrenat împreună trei ani, totul a fost bine şi am crezut că sîntem prieteni, dar din acea noapte, cînd l-am bătut, totul s-a schimbat”, a spus olandezul.

Ghiţă vrea KO-ul

Lucrurile s-au mai calmat în interviurile oficiale pe care cei doi le-au oferit, dar ameninţările nu au încetat să apară, Ghiţă fiind şi de data aceasta cel incisiv. „O să-l fac knock-out pe Rico. Asta e partea frumoasă a acestui sport şi pe aceasta vreau s-o arăt. Nu cred că Rico Verhoeven este rivalul meu în kickboxing. Saki, Schilt, aceşti băieţi mari sînt rivalii mei. Ei sînt faţa kickboxingului, nu o mică prinţesă care cîştigă un titlu pentru că arbitrii iau o decizie greşită, iar acum se crede un mare om”, a spus românul. Verhoeven a reacţionat şi el mult mai calm, dar tot l-a atacat pe Ghiţă: „Este un luptător complet, poate face orice. Are braţe puternice, picioare puternice. Îmi place stilul său, dar nu are inima unui luptător adevărat”.

ADVERTISEMENT

Ultima reacţie a lui Ghiţă a venit tot pe Twitter: “Un mesaj pentru <prinţul kickboxingului>: micuţule prinţ, Regele e aici. Ne vedem în LA, pe 21 iulie“.

ghita1

Verhoeven e favorit

La casele de pariuri, Verhoeven este favorit, cota sa fiind de 1,70. Totuşi, bookmakerii văd un meci echilibrat, mai ales că după înfrîngerea din octombrie cu olandezul Ghiţă l-a desfiinţat pe Erol Ziemmerman, pe care l-a făcut KO în mai puţin de o rundă. Astfel, o victorie a românului îţi poate dubla banii, cota fiind de 1,95. Gala va începe la ora 8:00, a României, duminică dimineaţă, iar în SUA va fi transmisă în sistem pay-per-view.

ADVERTISEMENT